Versopolis viert 10e verjaardag

Het prestigieuze Europese poëzieplatform Versopolis viert zijn 10e verjaardag! Poëziecentrum is sinds het prille begin partner en heeft zo al heel wat Nederlandstalige talent voorgesteld aan het Europese netwerk, dat ondersteund wordt door het Creative Europe-programma van de EU. Recent  zijn er opnieuw twee boeiende dichters toegevoegd: Mattijs Deraedt en Sofie Verdoodt. Hun werk is naar het Engels vertaald door David McKay en Egan Garr. In totaal maken 24 Vlaamse dichters deel uit van Versopolis.
 

En goed nieuws voor de Europese poëzie: sinds 1 mei is het Versopolis-project opnieuw verlengd met drie jaar! Het netwerk omvat inmiddels 36 partnerlanden en promoot 470 Europese dichters en hun poëzie. Via uitwisselingen en optredens, gratis drietalige booklets en een online platform met heel wat interessante artikels en een podcast, worden bruggen gelegd tussen de dichters en de lezers, verspreid over heel Europa. 

Tijdens Poetik Bazar presenteerde Poëziecentrum twee boeiende Versopolis-dichters uit Duitsland en Turkije: Shannon Sullivan en Gonca Özmen. Beiden brachten een indrukwekkend optreden tijdens de Opening Night. Op zaterdag vond er een boeiend gesprek plaats met Margot Delaet, gevolgd door verrassende poëziewandeling door Schaarbeek. Dankzij de vertalers, Katelijne De Vuyst en Sytske Sötemann, is hun werk voor het eerst in booklet-vorm verkrijgbaar in het Nederlands. De gratis booklets zijn verkrijgbaar in Poëziecentrum. Leesgroepen, taalcursisten, ... kunnen zeker extra exemplaren ontvangen! (Zolang de voorraad strekt)

 

David Beecroft
Hasan Aydın
Gerelateerd project: Versopolis