'Voornemens, voornemens', Lisette Lombé publiceert haar derde gedicht als Dichteres des Vaderlands

Enkele weken na de start van het nieuwe schooljaar en ter gelegenheid van haar optreden op de vierde editie van Poetik Bazar, poëziemarkt en -festival van Brussel, publiceert Lisette Lombé 'Voornemens, voornemens', haar derde gedicht als Dichteres des Vaderlands.

Lisette Lombé over 'Voornemens, voornemens':
 
Vier jaar geleden gingen onze kinderen met mondmaskers op naar school. Dit versterkte een hele reeks aan psychologische moeilijkheden: schoolfobieën, zelfmoordgedachten, depressies, huiselijk geweld ... Dit is een gedicht om ons hieraan te herinneren aan het begin van een nieuw schooljaar. 

Deze grote schok is immers nog niet collectief verteerd. De tijd voor genezing is langer dan de tijd voor woorden. Deze gelegenheid leent zich ook tot een eerbetoon aan Carl Norac en zijn betekenisvolle dichtwerk voor nabestaanden in tijden van quarantaine: Les Fleurs de Funérailles. Welk deel van ons kwam terug uit deze opsluiting en welk deel bleef achter?

Lees hier 'Voornemens, voornemens'

Wil je een ontmoeting bijwonen tussen de Dichteres des Vaderlands en Stadsdichter van Brussel, Lisette Ma Neza? Kom dan naar Poetik Bazar op 21 september om 10u45 in de Hallen van Schaarbeek! → MEER INFO

Ontdek ook alle andere gelegenheden om Lisette Lombé te ontmoeten in haar Dichteres des Vaderlands agenda.

 

Portret Lisette Lombé © Mustafa Mezmizi

Gerelateerd project: Dichter des Vaderlands (België)