Lesmateriaal Gouden Poëziemedaille & Poëziesterren 2024

Zin om in de klas aan de slag te gaan met poëzie? Bij de winnende bundels en gedichten van de Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren 2024 werd didactisch materiaal ontwikkeld. 

Je kan de lestips gratis downloaden via de websites van Poëziecentrum en Cultuurkuur

De Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren zijn kinderpoëzieprijzen die elke twee jaar uitgereikt worden door Poëziecentrum en CANON Cultuurcel. Een vakjury bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel met de Gouden Poëziemedaille. Meer dan 120.000 leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs waren ingeschreven voor de Poëziesterren  en stemden mee op hun favoriete gedicht!

Edward van de Vendel won de Gouden Poëziemedaille 2024 voor zijn bundel 'Gelukkig en blij'. Bij deze bundel werd een lesmap ontwikkeld die je hieronder gratis kan downloaden: 


Bij de gedichten die een Poëziester  wonnen, werden lestips  ontwikkeld. Download ze hieronder: 

Videoclip Gouden Poëziemedaillelied

Het gedicht 'Zomer' uit de winnende bundel 'Gelukkig en blij' van Edward van de Vendel werd op muziek gezet door Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx (van het muzikale sprookje De Bleke Baron). Joop Pareyn maakte een videoclip. Fijn materiaal om te gebruiken tijdens de les! Bekijk de clip hieronder: