Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

De eerste Versopolis Poetry Talk met dichteres Volha Hapeyeva

Hoera! We zijn trots om onze eerste Versopolis Poetry Talk te mogen presenteren, zij het wegens de coronacrisis in een digitaal jasje. Maar overal kan een oplossing voor worden gevonden! Zo gaat moderator Melissa Giardina - via Zoom - in gesprek met de Belarusische dichteres Volha Hapeyeva, waarin haar oeuvre centraal staat en er dieper wordt ingegaan op de thema's in haar werk. Het gesprek met Volha is de eerste van drie Versopolis poetry talks in kader van het Versopolis-project.

 

Volha Hapayeva is een bekroonde dichteres uit Belarus. Haar gedichten zijn in onder andere de Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Rusland, Georgië en Litouwen gepubliceerd en bovendien is haar werk vertaald in meer dan tien talen. Ze schrijft poëzie, proza en drama, en af en toe ook boeken voor kinderen. De thema’s waar ze over schrijft zijn eenzaamheid, oorlog, geweld, het vrouwelijke lichaam, zelfanalyse en de natuur. Voor Volha is poëzie een middel om jezelf verder te ontplooien en om je gevoel voor empathie te vergroten. Haar poëzie is dan ook bedoeld om de lezer te doen groeien en vredig samen te leren leven. Dat betekent echter niet dat ze nooit over haat of geweld schrijft. Ze haalt deze thema’s wel degelijk aan door de discoursen die ons zijn ingeprent door het patriarchaat in vraag te stellen en zo zichtbaarheid te creëren voor zichzelf en voor andere vrouwelijke artiesten.

Volha Hapeyeva is één van de tien dichters die zaterdag 25 september voorgesteld zullen worden op de tweetalige Brusselse poëziemarkt Poetik Bazar. Zo zullen er verzen van over heel Europa worden gebracht, deels digitaal en deels fysiek. Bovendien ontvang je als gast een drietalige booklet, die een selectie van hun werk bundelt. Kortom: een echte poetry party, die werkelijk de moeite is om te komen kijken en luisteren!

Praktisch informatie: Poetik Bazar Poetry Party begint zaterdag om 19.00 uur en gaat door in Passa Porta, Rue A. Danssaerstraat 46, 1000 Brussel. Tickets kosten € 6 / 8. Voor meer info en tickets kan je hier terecht.