Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Terras

Terras is een tijdschrift voor internationale literatuur en kunst.

Het tijdschrift publiceert online literaire teksten, blogberichten, essays, films, foto’s en composities en wordt wekelijks aangevuld. Het verschijnt ook twee keer per jaar op papier, vaak in bijzondere uitgaven met woord- en beeldbijdragen. Eens per jaar stuurt Terras haar abonnees een bijzondere uitgave, een boek van een vormgever of kunstenaar of vertaalde dichtbundel. Terras presenteert daarnaast literaire avonden met voordrachten, muziek, performances en beeldende kunst.

Terras

Behalve een multimediaal tijdschrift is Terras een platform voor vertaalde literatuur. Daarmee zet de redactie de literaire traditie van het befaamde tijdschrift Raster (1967-2008) voort. Terras wil de kracht van de verbeelding en de scherpzinnige geest serieus nemen. Het zoekt de pakkende verwoording van dat wat we niet altijd zomaar doorgronden, maar waar we niet aan kunnen ontkomen. De bijdragen aan het tijdschrift zijn geschreven met kennis van zaken, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid, met gevoel voor stijl en in de wetenschap dat een literaire verwoording een mededeling of mening meer inhoud kan verlenen.

Terras biedt ruimte aan nieuwe stemmen, nieuwe auteurs en aan auteurs die schrijven wat ze vinden dat geschreven moet worden. Dus ook aan auteurs die een reputatie te verliezen hebben, literaire reuzen, gearriveerde schrijvers, onbekende schrijvers, belangrijke schrijvers. Het volgt wat er nu in de kunst, literatuur en wereld gebeurt en spoort aan tot reflectie daarop. Terras wil steeds nieuwe literaire uitzichten bieden.