Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Sigint- Ken Babstock

Met bundels als Air Stream Land Yacht en Methodist Hatchet maakte Ken Babstock al furore in de Engelstalige poëziewereld. In de sonnettenreeks ‘SIGINT’, onderdeel van zijn recentste bundel On Malice (2014), dompelt hij de lezer middels stukgeslagen verzen en herbestemde taal onder in de sinistere kant van de moderne surveillancemaatschappij.

 Babstock onderzoekt wat het betekent te schrijven en leven in de nasleep van de geschiedenis en gaat daarbij in op menselijke relaties, de digitale revolutie, de moeilijkheid van intimiteit en communicatie, privacy en spionage, filosofische vraagstukken en het (on)vermogen van de taal. Dit allemaal in een veelheid aan geleende stemmen uit heden en verleden – waaronder het zoontje van Walter Benjamin en de geesten die een oud Amerikaans afluisterstation op de Teufelsberg in Berlijn bevolken.
De Canadese dichter Ken Babstock (1970) groeide op in en rond de Ottowa Valley. Al vanaf jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in poëzie en later kwam daar een interesse voor filosofie bij. Met zijn eerste bundel, Mean, won hij zowel de Milton Acorn Award als de Atlantic Poetry Prize, voor Methodist Hatchet (2011) ontving hij de Griffin Poetry Prize.

Sigint is een co-publicatie van Poëziecentrum, Perdu en tijdschrift Terras.

Vertaald door Jeske van der Velden.

Publicatiejaar: 2017
Aantal pagina's: 95 pag.
Prijs: € 19,95
ISBN 9789056551469 (B)
ISBN 9789051881103 (NL)

bestel