Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

  • Terras

    Terras is een tijdschrift voor internationale literatuur en kunst.

    Het tijdschrift publiceert online literaire teksten, blogberichten, essays, films, foto’s en composities en wordt wekelijks aangevuld. Het verschijnt ook twee keer per jaar op papier, vaak in bijzondere uitgaven met woord- en beeldbijdragen. Eens per jaar stuurt Terras haar abonnees een bijzondere uitgave, een boek van een vormgever of kunstenaar of vertaalde dichtbundel. Terras presenteert daarnaast literaire avonden met voordrachten, muziek, performances en beeldende kunst.

Terras #14 Elders

Op 26 mei 2018 verscheen het veertiende nummer van het tijdschrift Terras, Elders, dat de tegenstellingen onderzoekt van stad en platteland, centrum en periferie, en plekken in kaart wil brengen waar iets bijzonders aan de hand is en waar op een mooie manier over geschreven kan worden. Het nummer gaat over de kloof tussen die plekken.

Terras #13 China

Op 4 november 2017 verschijnt ‘China’, het driedubbeldikke dertiende nummer van Terras, tijdschrift voor internationale literatuur, met proza, essays en poëzie uit ‘Mainland China’, Hongkong, Taiwan en de Verenigde Staten.

Terras #12 Catacomben

Terras #12 gaat ondergronds, in de veronderstelling dat er in de krochten van de kunst meer valt te halen dan op de bel-etages met hun cleane salons.

cover_11.jpg

Terras
Terras

Terras #11 Onze

'Onze': elf, het eerste getal na de tien. In het nieuwe nummer van Terras, juist ja, het elfde nummer, presenteren bondscoaches Kim Andringa en Vicky Francken een elftal gloednieuwe Franse dichters voor het eerst in het Nederlands, ingeleid en vertaald.

Terras #10 Metalen

Op 7 juni 2016 verscheen Terras #10 Metalen, het jubileumnummer van Terras dat is samengesteld door Miek Zwamborn. Metalen voert langs ijzeroer, moeraserts en klappersteen.

cover_9.jpg

Terras

Terras #9 Brussel

In het negende nummer van Terras verandert Brussel gaandeweg in ‘Brussel’, het fenomeen stad an sich en wat het allemaal teweegbrengt.

cover_8.png

Terras

Terras #8 Door de nacht

Terras nummer #08 Door de nacht onderzoekt grenzen, de grenzen van de taal, de niet altijd even loepzuivere landsgrenzen en de grenzen van de geest.

cover_7.jpg

Terras

Terras #7 Nieuw Land

Terras betreedt met haar zevende nummer nieuwe gronden. We bezoeken utopieën op aarde, zoals de stad Taipei, de kassen van het Westland, het Coney Island van Lawrence Ferlinghetti, de zandbak van Grace Paley, het brandende gras van de onteigende landerijen rond Harare, het Hongarije van László Krasznahorkai, de sleutels van afgesloten wijken in Lima.

cover_6.jpg

Terras

Terras #6 On/ding

Het zesde nummer van Terras is een ding op zich – met zijn 192 pagina’s, fraai vormgegeven omslag en beeldende literatuur. Een vierkoppige redactie stelde de inhoud samen als een verkenning in 40 bijdragen van de relatie tussen mens en ding: van onmiddellijke nabijheid tot onherroepelijk onbegrip, van liefde en begeren tot haat en fascinatie.

cover_5.jpg

Terras

Terras #5 Maken en breken

Wordt de werkelijkheid zoals we die ervaren door taal gemaakt? Of juist gebroken? Terras #05 staat in het teken van Maken en breken.