Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

De nieuwe Versopolis-booklets zijn er!

Geen Versopolis zonder booklets! Dit jaar ontvangen Felix Poetry Festival en Poëziecentrum vier veelbelovende dichters uit verschillende Europese landen: Marie de Quatrebarbes (Frankrijk), Tatev Chakhian (Armenië),Goran Čolakhodžić (Kroatië) en Dagmara Kraus(Duitsland). Van elk van de aanwezige dichters werden een aantal gedichten geselecteerd die vertaald werden naar het Engels en het Nederlands. Naast de oorspronkelijke gedichten en de vertalingen vind je in de booklets ook telkens een korte biografie.

De Sprekende Ezels - Brugge

Het Venijnig Gebroed

De Sprekende Ezels - Brugge

Op dinsdag 12 juni bundelen dichterscollectief Het Venijnig Gebroed en Zwerm vzw hun krachten om de eerste editie van De Sprekende Ezels - Brugge te organiseren! Het vrij podium voor woord, muziek, performance, theater en meer bestaat ondertussen al bijna 20 jaar en op 12 juni is het de beurt aan Brugge om keet te schoppen!

Nieuwe catalogus Poëziecentrum online!

Nieuwsgierig welke dichtbundels van Leo Vroman we in de collectie hebben? Is er al poëzie van Charles Ducal naar het Frans vertaald? Welke dichtbundels heeft Poëziecentrum waarin het thema vluchtelingen aan bod komt? Vanaf nu wordt de collectie van Poëziecentrum nóg beter doorzoekbaar!
Poëziecentrum kondigt met trots aan dat zijn collectie voortaan ontsloten wordt via de collectiecatalogus van de Bibliotheek Gent (De Krook). Door die samenwerking neemt de doorzoekbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van onze collectie exponentieel toe. Deze samenwerking garandeert ook de kwaliteit van de collectie-ontsluiting in de toekomst.

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Maud Vanhauwaert (BE)

Voor de tiende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vier belangrijke Europese dichters. Maud Vanhauwaert vertegenwoordigt samen met Moya de Feyter en Yves Namur de Belgische poëzie.

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Marie de Quatrebarbes (FR)

Voor de tiende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vier belangrijke Europese dichters, waaronder Marie de Quatrebarbes.

dagmarakraus

Dagmara Kraus, Versopolis
Dirk Skiba

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Dagmara Kraus (DE)

Voor de tiende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vier belangrijke Europese dichters, waaronder Dagmara Kraus.

gorancolakhodzic

Goran Čolakhodžić, Versopolis
Siniša Sunara

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Goran Čolakhodžić (HR)

Voor de tiende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vier belangrijke Europese dichters, waaronder Goran Čolakhodžić.

TatevChakhian

Tatev Chakhian, Versopolis
Marek Jurkow

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Tatev Chakhian (AM)

Voor de tiende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vier belangrijke Europese dichters, waaronder Tatev Chakhian.

Tom Lanoye schrijft Poëziegeschenk 2019

De Vlaamse romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer Tom Lanoye dicht volgend jaar het Poëziegeschenk voor de 7dePoëzieweek. Het thema is Vrijheid. Lanoye schreef alvast het gedicht Zonder handen, zonder tanden, dat tevens het motto wordt van de Poëzieweek. De Poëzieweek start op donderdag 31 januari 2019 in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk van Lanoye cadeau.

Felix Poetry

Antwerpen Boekenstad - Felix Poetry Festival
Moya De Feyter, Antwerpen Boekenstad

Versopolis @ Felix Poetry Festival 2018

Voor het vierde jaar op rij maakt een aantal talentvolle Europese dichters zijn opwachting op Versopolis @ Felix Poetry Festival op 31 mei. Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad slaan hiervoor opnieuw de handen in elkaar. De 10e editie van het Felix Poetry Festival vindt plaats van 30 mei tot 15 juni.