Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 • Podcast Beeldspraak

  logo podcast Beeldspraak

  Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In het najaar van 2020 werd een eerste reeks gelanceerd waarin een dichter geïnterviewd wordt over zijn/haar nieuwe bundel. De spits werd afgebeten door Peter Verhelst, die praatte over zijn bundel Zon.

  In het voorjaar van 2021 werd er een tweede reeks gelanceerd, Beeldspraak Klassiekers, waarin aandacht besteed wordt aan iconische gedichten uit de wereldpoëzie.

  Je kan de podcast beluisteren via Soundcloud, Spotify, Itunes, Castbox en Google Podcast.

  Johannes Verschaeve van The Van Jets zorgde de jingle, Carlo Siau sprak de intro in en Boma Studio zorgde voor de definitieve mix.

   

Beeldspraak 22: Alara Adilow - Mythen en stoplichten

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat poëzie-recensent Obe Alkema met Alara Adilow naar aanleiding van de bekroning van haar bundel 'Mythen en stoplichten' (Prometheus) met de Herman de Coninck-Prijs 2023.

 

Beeldspraak 21: Ruth Lasters - Tijgerbrood

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat poëzie-recensent Anneleen De Coux met Ruth Lasters naar aanleiding van haar nieuwe bundel Tijgerbrood  (Van Oorschot).

 

Beeldspraak 20: Poëzieweekspecial met Miriam Van hee en Hester Knibbe

Deze aflevering van de podcast Beeldspraak werd gemaakt in het kader van Poëzieweek 2023 en is een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

In deze aflevering praat dichter en (oud-)programmator van Poetry International, Jan Baeke met de twee dichters Miriam Van hee en Hester Knibbe over het Poëziegeschenk 2023, 'Er staat te gebeuren', dat ze samen schreven.

 

aan-tafels-covers.jpg

Joke van Leeuwen

Beeldspraak - aflevering 19: Joke van Leeuwen - Aan tafels

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat schrijver en radiomaker Heleen Debruyne met Joke van Leeuwen naar aanleiding van haar nieuwe bundel Aan tafels (Querido).

 

Beeldspraak - aflevering 18: Lotte Dodion - Studio Haiku

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat cultuurjournaliste Liza Noteris met Lotte Dodion naar aanleiding van haar nieuwe bundel Studio Haiku (Atlas Contact).

 

Beeldspraak - aflevering 17: Miriam Van hee - Voor wie de tijd verstrijkt

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Dirk De Geest met de Vlaamse dichter Miriam Van hee naar aanleiding van haar nieuwe bundel Voor wie de tijd verstrijkt (De Bezige Bij).

 

Beeldspraak - aflevering 16: Dorien de Wit - eindig de dag nooit met een vraag

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Virginie Platteau met de Nederlandse dichter Dorien de Wit naar aanleiding van haar bekroning met de Poëziedebuutprijs voor de bundel eindig de dag nooit met een vraag(Arbeiderspers, 2021).

 

Beeldspraak - aflevering 15: Rian Visser - Alle wensen van de wereld

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Frauke Pauwels met de Nederlandse dichter Rian Visser naar aanleiding van haar bekroning met de Gouden Poëziemedaille voor de bundel kinderpoëzie Alle wensen van de wereld (Leopold, 2021). Rian Visser werd ook bekroond met twee poëziesterren voor de gedichten 'Mezelf' en 'heimwee.

 

Beeldspraak - aflevering 14: Alfred Schaffer - , zo heb ik u lief

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Yves T'sjoen met de Nederlandse dichter Alfred Schaffer naar aanleiding van zijn bekroning met de P.C. Hooftprijs.

 

Beeldspraak - aflevering 13: Tijl Nuyts - Vervoersbewijzen

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat Koen Vergeer met de winnaar van de Herman de Coninckprijs 2022, Tijl Nuyts. In hun gesprek hebben ze het voornamelijk over de bundel Vervoersbewijzen (Wereldbibliotheek, 2021).