Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 • Podcast Beeldspraak

  logo podcast Beeldspraak

  Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In het najaar van 2020 werd een eerste reeks gelanceerd waarin een dichter geïnterviewd wordt over zijn/haar nieuwe bundel. De spits werd afgebeten door Peter Verhelst, die praatte over zijn bundel Zon.

  In het voorjaar van 2021 werd er een tweede reeks gelanceerd, Beeldspraak Klassiekers, waarin aandacht besteed wordt aan iconische gedichten uit de wereldpoëzie.

  Je kan de podcast beluisteren via Soundcloud, Spotify, Itunes, Castbox en Google Podcast.

  Johannes Verschaeve van The Van Jets zorgde de jingle, Carlo Siau sprak de intro in en Boma Studio zorgde voor de definitieve mix.

   

Beeldspraak - aflevering 18: Lotte Dodion - Studio Haiku

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat cultuurjournaliste Liza Noteris met Lotte Dodion naar aanleiding van haar nieuwe bundel Studio Haiku (Atlas Contact).

 

Beeldspraak - aflevering 17: Miriam Van hee - Voor wie de tijd verstrijkt

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Dirk De Geest met de Vlaamse dichter Miriam Van hee naar aanleiding van haar nieuwe bundel Voor wie de tijd verstrijkt (De Bezige Bij).

 

Beeldspraak - aflevering 16: Dorien de Wit - eindig de dag nooit met een vraag

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Virginie Platteau met de Nederlandse dichter Dorien de Wit naar aanleiding van haar bekroning met de Poëziedebuutprijs voor de bundel eindig de dag nooit met een vraag(Arbeiderspers, 2021).

 

Beeldspraak - aflevering 15: Rian Visser - Alle wensen van de wereld

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Frauke Pauwels met de Nederlandse dichter Rian Visser naar aanleiding van haar bekroning met de Gouden Poëziemedaille voor de bundel kinderpoëzie Alle wensen van de wereld (Leopold, 2021). Rian Visser werd ook bekroond met twee poëziesterren voor de gedichten 'Mezelf' en 'heimwee.

 

Beeldspraak - aflevering 14: Alfred Schaffer - , zo heb ik u lief

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat Yves T'sjoen met de Nederlandse dichter Alfred Schaffer naar aanleiding van zijn bekroning met de P.C. Hooftprijs.

 

Beeldspraak - aflevering 13: Tijl Nuyts - Vervoersbewijzen

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat Koen Vergeer met de winnaar van de Herman de Coninckprijs 2022, Tijl Nuyts. In hun gesprek hebben ze het voornamelijk over de bundel Vervoersbewijzen (Wereldbibliotheek, 2021).

 

Beeldspraak - aflevering 12: Patrick Conrad - Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten.

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat literatuurhistoricus en stichtend redacteur Manu van der Aa met Patrick Conrad over zijn nieuwe dichtbundel Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten (Uitgeverij Vrijdag, 2022).

 

 

Beeldspraak - aflevering 11: Siel Verhanneman - Wat nu met het licht dat binnenvalt

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat psychiater, rouwdeskundige en auteur Uus Knops met Siel Verhanneman over haar nieuwe dichtbundel Wat nu met het licht dat binnenvalt (Arbeiderspers, 2022).

 

cover_poeziegeschenk.png

vormgeving: Jelle Jespers

Beeldspraak Poëzieweekspecial: Ramsey Nasr - Wij waren onder de betovering

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. Deze aflevering staat volledig in het teken van Poëzieweek 2022!

Beeldspraak - aflevering 10: Rozalie Hirs - Oneindige zin

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In deze aflevering praat dichter en vertaler Elke de Rijcke met Rozalie Hirs over de nieuwste dichtbundel van Rozalie Hirs, Oneindige zin (Querido, 2021).