Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Toren van Babel

Volgens de legende is de toren van Babel nooit afgeraakt omdat de mensen verschillende talen spraken en elkaar niet meer konden verstaan. Wat als we het verhaal omkeren? Stadsdichter Maud Vanhauwaert en kunstenaarscollectief Rooftoptiger willen samen met Antwerpen bewijzen dat, net dankzij de verschillen, je tot een echt magische toren kunt komen. Deze zomer wordt er een grote toren gebouwd in de stad waarin alle talen rondzingen en alle culturen samenkomen. Toren van Babel is een samenbouwproject, maar ook een ontmoetingsplek om poëzie te delen in alle talen en een ode aan de meertaligheid van de multiculturele stad. De toren vormt de basis voor een nieuw stadsgedicht en wordt ook een geluidskunstwerk op basis van anderstalige gedichten.  

Openingsuren zomer 2019

In juli en augustus is Poëziecentrum geopend, maar gelden er wel aangepaste openingsuren voor de shop en het documentatiecentrum. Heel de maand juli is het documentatiecentrum gesloten en tijdens de Gentse Feesten is de shop geopend van 12 tot 17 u. Elke zaterdag in juli (behalve tijdens de Gentse Feesten) en augustus sluit de shop telkens een uur voor middagpauze van 12 tot 13u.

pc_taz.png

Theater Aan Zee

Poëziecentrum op Theater Aan Zee 2019

Na een overvol Poemtata-programma tijdens de Gentse Feesten, zakt Poëziecentrum deze zomer af naar Oostende voor Theater Aan Zee! Ook daar bieden we een rijk programma in de vorm van 5 afleveringen Apéro Poëzie en De ontdekking van de poëzie!

voorronde_nk_poetry_slam.jpg

Mensen Zeggen Dingen

Belgische voorrondes NK Poetry Slam

You On Stage en Mensen Zeggen Dingen besloten om de krachten te bundelen en in samenwerking met Het Literatuurhuis voorrondes op poten te zetten in Vlaanderen voor het NK Poetry Slam! 

04 augustus 2019
Oostende

De ontdekking van de poëzie / la découverte de la poésie @ TAZ 2019

Wanneer wordt een dichter dichter? Welke teksten en ervaringen zorgen ervoor dat de poëzie je zo raakt dat je vervolgens ook zelf gaat dichten? Vier Vlaamse en Franstalige Belgische dichters leggen hun metamorfose bloot. Ze lezen nieuwe gedichten en ouder werk, van henzelf en van voor hen belangrijke voorgangers. 

10 augustus 2019
Oostende

Apéro Poëzie #5 tijdens Theater Aan Zee 2019

Zanger Stijn Meuris nodigt dichter Roos Rebergen uit voor het aperitief. Laure Allain tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Radna Fabias leest voor uit eigen werk.

08 augustus 2019
Oostende

Apéro Poëzie #4 tijdens Theater Aan Zee 2019

I.s.m. KANTL. Radiopresentatrice Roos Van Acker nodigt dichter Annemarie Estor uit voor het aperitief. Lise Vanlerberghe tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Roelof ten Napel leest voor uit eigen werk.

06 augustus 2019
Oostende

Apéro Poëzie #3 tijdens Theater Aan Zee 2019

Acteur Warre Borgmans nodigt dichter Lies Van Gasse uit voor het aperitief. Kristof Devos tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Gerda Blees leest voor uit eigen werk.

03 augustus 2019
Oostende

Apéro Poëzie #2 tijdens Theater Aan Zee 2019

UITVERKOCHT

Acteur Jan Decleir nodigt dichter Delphine Lecompte uit voor het aperitief. Gerda Dendooven tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee David Nolens leest voor uit eigen werk.

01 augustus 2019
Oostende

Apéro Poëzie #1 tijdens Theater Aan Zee 2019

Mia Doornaert, opiniemaakster & voorzitter van de raad van bestuur van het VFL, nodigt dichter Charlotte Van den Broeck uit voor het aperitief. Jan De Kinder tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Moya De Feyter leest voor uit eigen werk.