Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 • Poëzie-Centraal

  In de Poëzieweek 2019 lanceerde Poëziecentrum, samen met verschillende partnerorganisaties, een nieuw digitaal poëzieplatform: Poëzie-Centraal! Dat online platform is de toegangsweg tot alles wat je altijd al hebt willen weten over het poëzielandschap in Vlaanderen. Wij brengen verschillende informatiestromen samen om een gestructureerd overzicht te bieden op wat dat poëzielandschap precies allemaal omvat. Bezoek Poëzie-Centraal!

   

  Je zal op Poëzie-Centraal terecht kunnen voor het allerlaatste nieuws over dichters en hun werk, polemieken & tendensen. Grondverzakkingen in het literaire veld, maar ook kleine bevingen worden door onze seismograaf opgevangen. Welke e-books poëzie bestaan er? Welke dichtbundels heeft mijn lokale bibliotheek in de collectie? Welke dichter verkocht de meeste bundels de voorbije maand? Poëzie-Centraal zal een antwoord bieden op deze en alle andere vragen.

  Naast de verzamelplaats voor poëzienieuws zal Poëzie-Centraal ook een overzichtelijke database van Nederlandstalige Belgische dichters uit de negentiende tot en met de eenentwintigste eeuw omvatten. Die database zal niet enkel door Poëziecentrum zelf onderhouden worden. Ook de dichters zelf zullen binnenkort hun input kunnen geven via een crowdsourcing-formule.

  Wil je weten waar je overal terecht kan voor interessante, spannende en gezellige poëzieactiviteiten bij jou in de buurt, of liever wat verder weg? Zoek niet langer, op Poëzie-Centraal vind je een overzicht van alle evenementen die met poëzie te maken hebben.

  En nog veel meer natuurlijk ...