Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

  • Paukeslag

    Paukeslag. Digitaal platform voor levend poëzie-erfgoed is een multimediaal platform voor de ontsluiting van poëzie-erfgoed.

    screenshot van Paukeslag

    Zowel het poëzie-erfgoed dat uit de werking van literaire organisaties voortkomt als het poëzie-erfgoed dat erfgoedinstellingen verzamelen en deskundig bewaren, wordt via Paukeslag zichtbaar gemaakt voor het grote publiek.

Paukeslag: de receptie van Gert Vlok Nel in de Lage Landen

In het kader van de zomercursus Nederlands 2017 van de Nederlandse Taalunie, ingericht door Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UGent) ontving Poëziecentrum de stagiaire Giselle Botha (Universiteit Stellenbosch, Zuid-Afrika).

Paukeslag: moderne Hadewijch-receptie in 6 markanten momenten

Vanaf de negentiende eeuw fungeert de dertiende-eeuwse dichteres Hadewijch als blank canvas waarop de meest uiteenlopende individuen hun artistiek, filosofisch of politiek programma projecteren.

Paukeslag-tentoonstelling over Renaat Ramon

In 2016 viert  dichter, essayist en beeldend kunstenaar Renaat Ramon zijn tachtigste verjaardag.

Het is 2015. Beluister de podcasts op Paukeslag

Op 4 november 2015 trad een nieuwe dichtergeneratie voor het voetlicht in Vooruit (Gent). Vlaams-Nederlands Huis deBuren en dichterscollectief Omfloerst brachten 13 dichters op het podium onder de noemer Het is 2015. Dichters zonder antecedenten, maar wel vol lef en goesting.

Tentoonstelling over De Periscoop on line op Paukeslag

“Het is nieuw, het is jong!” Onder die reclameslogan wordt het maandblad De Periscoop. Spiegel van het literair en artistiek leven, rond 1959 door redactiesecretaris Karel Anthierens aangeprezen.

Tentoonstelling over Gard Sivik on line op Paukeslag

In het kader van het werkcollege Nederlandse Letterkunde (UGent) onder mentoraat van Prof. Yves T'Sjoen maken studenten op Paukeslag een virtuele "tentoonstelling" rond een aantal literaire tijdschriften. Rani Reyniers ging aan de slag met Gard Sivik.

Paukeslag ontsluit video-opnames van De Langste Dag - DBNL

Paukeslag  zet een nieuwe stap in de ontsluiting van het levend poëzie-erfgoed door de ontsluiting van de video-opnames van De Langste Dag.