Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Beeldspraak 20: Poëzieweekspecial met Miriam Van hee en Hester Knibbe

Deze aflevering van de podcast Beeldspraak werd gemaakt in het kader van Poëzieweek 2023 en is een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

In deze aflevering praat dichter en (oud-)programmator van Poetry International, Jan Baeke met de twee dichters Miriam Van hee en Hester Knibbe over het Poëziegeschenk 2023, 'Er staat te gebeuren', dat ze samen schreven.

 

Poetry Expo Versopolis

De elfde editie van de Poëzieweek, de grootste campagne voor poëzie in de Lage Landen, staat dit jaar in het teken ‘vriendschap’. Poëziecentrum, de coördinator van de Poëzieweek, vroeg o.a. Nisrine Mbarki en Ingmar Heytze om een eigen gedicht rond dit thema voor te lezen. Hetyze vond de vraag zo inspirerend dat hij een gloednieuw gedicht schreef. De twee clips kaderen in een reeks van zeven die tijdens de Poëzieweek via de sociale media worden gepresenteerd.

29 januari 2023
KAAP, Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende

De Oogst van het Seizoen 2022

Hoe zag 2022 eruit in het land van de poëzie? Ontdek het in de 'Oogst van het Seizoen 2022'! Gastheer en directeur van Poëziecentrum Carl De Strycker praat met panelleden Dirk De Geest en Yousra Benfquih. Muziek wordt verzorgd door Alan Van Rompuy aka Azertyklavierwerke, en Rashif El Kaoui leest voor.

De Maatstaf-poëzie-enquête revisited

Veertig jaar geleden legde het literaire tijdschrift Maatstaf elf vragen voor aan achttien op dat moment zeer invloedrijke dichters en poëziecritici in een poëzie-enquête. Het leverde een canoniserende berg antwoorden, aan- en opmerkingen vanuit de poëzie zelf op. Op een dergelijke schaal is sindsdien eigenlijk nooit meer gevraagd wat dichters zelf er nou van vinden. Hoog tijd dus, vonden Awater en Poëziekrant, om de Maatstaf-enquête nog eens geüpdatet over te doen.

 
11 februari 2023
De Groene Waterman – Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Boekvoorstelling 'Was, of hoe ik mijn huid verloor'

Op zaterdag 11 februari wordt de bundel 'Was, of hoe ik mijn huid verloor' van Johanna Pas feestelijk voorgesteld in De Groene Waterman in Antwerpen.
 
 
30 januari 2023
deSingel - Witte Zaal: Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Boekvoorstelling 'Voor mij alleen'

Op maandag 30 januari presenteren pianiste Lies Colman, fotograaf Koen Broos en dichter Johanna Pas hun nieuwe bundel in de Witte Zaal van deSingel in Antwerpen. Je kan deze avond gratis bijwonen. Reserveer je plaatsen hier.
 
 
 

Poëziewedstrijd 2023 - Basisschool De Leerheide

Deadline: 
17 februari 2023

Nieuwe aanwinsten antiquariaat Poëziecentrum - januari 2023

Wie geregeld een bezoek brengt aan onze poëzieshop of wie geregeld ons antiquariaatsaanbod op Antiqbook raadpleegt, weet dat Poëziecentrum geregeld zeldzame parels tegen en zacht prijsje te koop aanbiedt. Om te vermijden dat geïnteresseerden door de bomen het bos niet meer zien, zullen we vanaf nu tweewekelijks een lijstje met tien nieuwe titels uit ons antiquarisch aanbod opstellen. Ben je geïnteresseerd in één of meer titels, stuur dan een mailtje naar shop@poeziecentrum.be.

Verkocht is verkocht en wie eerst komt, eerst maalt. Wees er dus snel bij als je een titel ziet die je interesseert.

Alle exemplaren verkeren in een goede staat, tenzij anders vermeld.

 

aan-tafels-covers.jpg

Joke van Leeuwen

Beeldspraak - aflevering 19: Joke van Leeuwen - Aan tafels

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. In deze aflevering praat schrijver en radiomaker Heleen Debruyne met Joke van Leeuwen naar aanleiding van haar nieuwe bundel Aan tafels (Querido).

 

AMAI 2023

Deadline: 
15 januari 2022
Organisatie: 
Stichting AMAI