Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
6
jaar: 
2021

PAS VERSCHENEN

In het laatste nummer van 2021 gaat Patrick Peeters in gesprek met Tomas Lieske over Het spettert geluk. Voor het themadossier over poëzie en ziekte schreef Bart Van der Straeten over dichters-artsen en ging Sarah Van Meel op bezoek in het UZ Gent en sprak er met Tessa Kerre over een project rond lezen met patiënten. Sarah Vankersschaever interviewt Paul Verhaeghe over de rol van poëzie in goed leven en goed samenleven, en Dirk Terryn vertelt aan de hand van het verhaal van zijn moeder over het lezen van poëzie met demente mensen. Jan Van Coillie onderzoekt de rol van ziekte in de kinderpoëzie, en dokter Marc Cosyns getuigt over het belang van poëzie. We spraken met vertaalster Radna Fabias over Louise Glück. Advocaat Paul Bekaert schrijft over het gevangenisverblijf van Charles Baudelaire en Bart Vonck bespreekt vier recente Baudelaire-publicaties.

Uiteraard zijn er weer nieuwe gedichten, prikkelende recensies en geniet je van de vaste rubrieken.

GEDICHTEN

In dit nummer lees je gedichten van o.a. Ruth Lasters, Margreet Schouwenaar, Christophe Batens, Jan Baeke en Luuk Gruwez.

Maak ook kennis met de winnaar van de KIF KIF-wedstrijd 'Het Vrije Woord'. Het winnende gedicht van Avery Bertrand ontdek je in deze Poëziekrant.

RECENSIES

Recensies zijn er van het werk van Mark Van Tongele, Mischa Andriessen, Amanda Gorman, Frans Budé, Frans Kuipers, Gerry van der Linden, Hans Dekkers, Claude van de Berge en Lidewijde Paris. Ook de voorstelling Holle Haven wordt onder de loep genomen.

De debuten van Evi Aarens en Alicja Gescinska worden gewogen.

RUBRIEKEN

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: Gradus ad parnassum, De schatkamer van Poëziecentrum, de column van Nisrine Mbarki, U nu! en De Zeef.

 

Coverbeeld  © Bianca Sistermans

Ontdek in dit gratis artikel alvast meer over de eerste editie van de Poëziesterren voor de middelbare school.

Vanaf januari 2022 kun je de Poëziekrant ook digitaal lezen! Meer info volgt.

bestel