Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2019 - 6, Lodewijk Deleu
nummer: 
6
jaar: 
2019

In deze Poëziekrant wordt Jozef Deleu geïnterviewd door Sarah Vankersschaever, maakt Maarten Dessing een reportage over schrijversopleidingen, houdt Alicja Gescinska een pleidooi voor de poëzie (bekijk hier alvast de trailer!) en schrijft Ad Zuiderent een In Memoriam voor Tom van Deel.

Benieuwd? Wij geven je een artikel cadeau! Lees hier het pleidooi voor de poëzie van Alicja Gescinska, Het wezen van de poëzie.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Marieke Lucas Rijneveld, Herman Leenders, Ilse Starkenburg, Arjen Witte en Hans van Pinxteren. Ellen van Pelt vertaalde gedichten van de Eritrese auteur Haile Bizen en Dominique De Groen schreef dit keer het Raveel-gedicht.

 

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Ellen Deckwitz, Armando, Hagar Peeters, Guy van Hoof, Frans Kuijpers, Joke van Leeuwen, Koenraad Goudeseune, Vrouwkje Tuinman, Asmaa Azaizeh, Raoul Zurita, Walt Whitman, Robin Robertson, Toon Tellegen, Martijn Benders, Bart Moeyaert en over Ivo van Strijtems Bruegel-bloemlezing Terug naar toen we begonnen. Het debuut van Iduna Paalman wordt besproken door Jooris van Hulle

Vaste rubrieken

Natuurlijk is er ook ruimte voor de vaste rubrieken U nu!, De Zeef, Serendipity, de beeldrubriek en columns.

Coverfoto (c) Lodewijk Deleu

 

Prijs los nummer: € 9,5

Prijs abonnement: € 43 (België) / € 50 (NL)

bestel