Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
4
jaar: 
2021

In het zomernummer van Poëziekrant lezen we een uitgebreid interview met Peter Verhelst en gaat Jooris Van Hulle in gesprek met dichter Jo Govaerts. Sarah Vankersschaever maakte een reportage over Vlaamse Gebarentaal en de vertaling van poëzie in VGT. Katelijne De Vuyst schreef een uitgebreid stuk over Emile Verhaeren en Alma Apt vertelt over haar bezoek aan de tentoonstelling Parallellen in het Huis van het Boek. Bertram Mourits praat met Willem Thies over diens laatste bundel Mijn zoon hij zegt en Annemarie Estor schrijft een In Memoriam voor Hafid Bouazza. Extra aandacht is er voor de vier genomineerden van de Poëziedebuutprijs van Poëziecentrum en deAuteurs en Michael Tedja reflecteert over Lucebert.

Verder lees je natuurlijk ook nieuwe gedichten, recensies en de vaste rubrieken.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Sylvia van de Garde, Jacobus Bos, Sofie Verdoodt, Müesser Yeniay, Ivar van der Velde, Atte Jongstra, Asha Karami en Klaasten Holt.

Recensies

Recensies zijn er van het werk van Jozef Deleu, Marjoleine de Vos, Jo Gisekin, Tjitske Jansen, Michaël Vandebril & Bart Pluym, Jeroen van Rooij, Wout Waanders, Jidi Majia, Antonio Machado, Yves Namur, Hosheng Ossi, Jan Raes, Stefan Hertmans, Bas Kwakman, Hans & Monique Hagen, Jan Van Coillie, Lucebert, Charles Ducal, Juliën Holtrigter, Jan Vanriet en Benno Barnard & Eddy Verloes. Ook de bundel Gedichten van het nieuwe millennium wordt besproken.

De debuten worden gewogen van J.V. Neylen, Sarah Wagemans, Babs Gons en Wout Waanders.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: De Filosoof, Gradus ad parnassum, Fatena’s poëziesalon, het SMAK-gedicht (dit keer door Dominique De Groen), De schatkamer door Stefaan Goossens, U nu en De Zeef!

 

Wil je nooit meer een Poëziekrant missen? Neem dan nu een abonnement! Je verkeert als abonnee van Poëziekrant sowieso in goed gezelschap!

bestel