Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Hans en Monique Hagen Poëziekrant
nummer: 
4
jaar: 
2019

Poëziekrant 4, 2019, zomernummer

In het zomernummer van Poëziekrant worden Hans en Monique Hagen geïnterviewd door Koen Vergeer, gaat Pauline van Dun in gesprek met dichter Dominique De Groen en antwoordt Tomasz Różycki op de vragen van René Smeets. Reportages vind je er over het superdiverse Nederlandstalige poëzieveld, over poëzie en archeologie, en over Vers Brussel.

Gedichten

De gedichten in dit nummer werden aangeleverd door Eva Gerlach, Koen Stassijns, Esohe Weyden, Peter Theunynck, Delphine Lecompte en Arnoud Rigter. Ook werk van vier van de vijf genomineerde dichters voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee komt aan bod: Roelof ten Napel, David Nolens, Gerda Blees en Moya de Feijter. Het Raveelgedicht is dit keer van Arno Van Vlierberghe. Gedichten van Harry Szpilmann werden vertaald door Bart Vonck.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Ben Zwaal, Geert Viaene, Jonatan Griffioen, Mischa Andriessen, Michael Tedja, Jan-Willem Anker, François Muir, Jack Spicer, Piet Gerbrandy, Jacobus Bos, Bart Plouvier en over de biografie van Jan Greshoff door Annemiek Recourt, en die van Willem Wilmink door Elsbeth Etty. Debuten worden gewogen van Bert Van Raemdonck, Nikki Dekker en David Nolens.

Vaste rubrieken

Natuurlijk is er ook ruimte voor de vaste rubrieken U nu!, De Zeef, Serendipity en columns.

Benieuwd? Hier kan je alvast het artikel van Virginie Platteau lezen over 'Het superdiverse Nederlandstalige poëzieveld'!

Coverfoto (c) Isolde Woudstra
 

Prijs los nummer: € 9

Prijs abonnement: € 42 (België) / € 49 (NL)

Vanaf 1 september 2019 is de prijs van een abonnement € 43 (BE)/ € 50 (NL). Losse nummers kosten € 9,50. Voor een overzicht van de nieuwe prijzen, klik hier.

 

bestel