Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 4, 2017
nummer: 
4
jaar: 
2017

 

In het zomernummer van Poëziekrant een interview met Marije Langelaar naar aanleiding van haar nieuwe bundel Vonkt. Extra veel nieuwe gedichten van Eva Gerlach, Erik Lindner, Jannah Loontjes en Yannick Dangre, maar ook exclusief voor ons blad gedichten van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, die op Theater Aan Zee wordt uitgereikt: Idwer de la Parra, Frank Keizer, Mustafa Kör en Hannah van Binsbergen. Bette Westera schreef een gedicht bij een schilderij van Raveel, Roger de Neef publiceert een reeks bij beeldend werk van Robie van Outryve en Charlotte Van den Broeck en Annemarie Estor lieten zich inspireren door de middeleeuwse dichteres Hadewijch. Vertaalde poëzie van Adriana E. Ramirez.

Recensies over twee nieuwe Kloosboeken en de nieuwe bundels van Inneke Holzhaus, Tom Van de Voorde, Thomas Möhlmann, Tonnus Oosterhoff, Cees Nooteboom, Dimitri Casteleyn, Myrte Leffring, Patrick Cornillie, Erick Kila en Jan Kuijper, maar ook over een cd waarop Leonard Nolens Leonard Nolens leest, een cd met muziek op tekst van Verhaeren, een boek over beeldgedichten van Anton Korteweg en over vertaalde poëzie van Alexander Koesjner, Chus Pato en René Char. Ruim aandacht voor debuten met besprekingen van de eerstelingen van Joost Baars, Kim Pauwels en Erwin Steyaert. Tot slot is er nog aandacht voor de winnares van de Karel van de Woestijne-prijs. We hadden een exclusief interview met Liesbeth Lagemaat.

En uiteraard onze vaste rubrieken De zeef, de culumn van Kees ’t Hart, Serendipity en in U nu! komt Kurt Defrancq aan het woord.

Veel zomers poëzie(krant)leesplezier!

Poëziekrant nr. 4 van dit jaar ligt vanaf begin juli in de winkels, en zit midden juli bij de abonnees in de bus.Prijs los nummer:
€ 8,50

Prijs abonnement 2017: € 41 (België) / € 48 (NL)

bestel