Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
3
jaar: 
2021

In het meinummer van Poëziekrant wordt Ronelda S. Kamfer geïnterviewd door Radna Fabias en maakt Virginie Platteau een reportage over poëzieprijzen en hun jury’s. Daan Bronkhorst bespreekt uitgebreid drie nieuwe vertalingen van klassieke en hedendaagse Chinese poëzie en Jan van der Vegt schrijft een essay over Hans Andreus. Joris Lenstra schrijft een In Memoriam voor Lawrence Ferlinghetti en Yke Schotanus herdenkt Jeroen van Merwijk. Natuurlijk vind je er ook nieuwe gedichten, recensies en de vaste rubrieken.

Gedichten
In dit nummer lees je gedichten van Marieke Lucas Rijneveld, Lut de Block, Jan Lauwereyns en Mark van Tongele. De gedichten van Xavier Queipo en Ramón Neto, Ander Monson en Ingrid Storholmen werden vertaald.

Vertalersportretten
Vertalersportretten zijn er van Lisette Keustermans, Luk Van Haute, Hero Hokwerda en Patrick Lateur.

Recensies
Recensies zijn er van het werk van Paul Valéry, Hans Magnus Enzensberger, Fernando Pessoa, Filodemos van Gadara, Jan Oegema, Herman Leenders en Estelle Boelsma. Ook de Raveel-bloemlezing Met heldere verf en verlangen en het boek Besmette stad worden besproken. Het debuut van Çağlar Köseoğlu wordt gewogen.

Rubrieken
De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: De Filosoof, Gradus ad parnassum, Fatena’s poëziesalon, het SMAK-gedicht (dit keer door Alicja Gescinska), De schatkamer door Stefaan Goossens, U nu en De Zeef!

*i.v.m. 'Vertalersportret (Turks), Sytske Sötemann' (p.10): de recentste informatie over het boek Moderne Turkse poëzie vind je hier: www.sytskesotemann.nl

bestel