Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
2
jaar: 
2021

 

In het maartnummer van Poëziekrant wordt Antoine de Kom geïnterviewd door Alma Apt en gaat Carl De Strycker in gesprek met Ingmar Heytze. Maarten Dessing maakt een reportage over het uitgeven van gedichten en Katelijne De Vuyst schrijft over het Apollinaire-museum in Stavelot. Je leest een In memoriam voor Ward Zwart, gedichten, recensies en de vaste rubrieken.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Thomas Lieske, Anton Korteweg, Astrid Haerens, Benno Barnard (bij de foto’s van Eddy Verloes), Arno Van Vlierberghe en Erik Solvanger.

Recensies

Recensies zijn er van het werk van Dominique De Groen, Bernke Klein Zandvoort, Erwin Mortier, Lieke Marsman, Anne Broeksma, Gert De Jaeger en Gilles Boeuf, Dirk Kroon, de Romeinse dichters Juvenalis en Persius, Shakespeare, Henri Michaux, Léonidas Lamborghini, H. Marsman, Johan Reijmerink, Daniel Billiet, Erik van Os en over de Adieu-CD, samengesteld door Gaea Schoeters en Lies Colman.
Van Hedwig Du Jardin wordt het debuut besproken.

Rubrieken

De vaste rubrieken kunnen natuurlijk niet ontbreken: De Filosoof, Gradus ad parnassum, Fatena’s poëziesalon, de column van Nisrine Mbarki, De schatkamer door Stefaan Goossens, U nu en De Zeef!

Benieuwd? Lees nu al de recensie van Lieke Marsmans In mij mand door Hans Demeyer op de website van Folio!

bestel