Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2, 2017
nummer: 
2
jaar: 
2017

 

In het tweede nummer van Poëziekrant van 2017 een exclusief interview met Jacques Hamelink, een bezoek aan het Musée Mallarmé en een In memoriam voor Hubert van Herreweghen.

Nieuwe gedichten zijn er van Jonathan Griffioen, Peter Theunynck, Peggy Verzett, Xavier Roelens en Karel Sergen; Ineke Riem schreef twee gedichten bij werk van Roger Raveel.

Een heel bijzondere reeks vertaalde gedichten van Hans Arp door Ria van Hengel.

Een antwoord op de vraag waarom we poëzie haten door Ben Lerner, recensies van de recentste bundels van Pieter Boskma, Anne Vegter, Stefaan van den Bremt, Renaat Ramon, Bart Janssen en twee bloemlezingen over wielerpoëzie. Verder recensies van de Shakespeare-bewerkingen van Ed Franck en Hafid Bouazza, van een bloemlezing uit het werk van Hans Magnus Enzensberger, en een bespreking van de brieven van Rilke aan Rodin .

Dichtersportretten van de hand van Evert van Kooten Niekerk, een essay over poëziekritiek van Mischa Andriessen en een filmbespreking van de biopic over Neruda.

Paul Claes tekende voor een nieuwe aflevering van Serendipity, Charles Ducal en Roel Richelieu van Londersele presenteren opnieuw wat er in hun zeef is blijven steken, Ode de Kort verzorgde de Kanttekening en Rashif El Kaoui komt aan het woord in 'U nu!'.

Poëziekrant nr. 2 van dit jaar ligt vanaf eind februari in de winkels, en zit in de week van 6 maart bij de abonnees in de bus


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2017: € 41 (België) / € 48 (NL)

bestel