Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëziekrant 2020 - 1
nummer: 
1
jaar: 
2020

In dit eerste nummer van het nieuwe jaar worden Maud Vanhauwaert, Dean Bowen en Carmien Michels geïnterviewd, drie van de geschenkauteurs van Poëzieweek 2020. Ook lees je een essay over Instagrampoëzie en ontdek je de nieuwe beeldrubriek van Annemarie Estor. In een reportage blikken we terug op het project Iedereen Dichter van Astrid Haerens in de Westhoek en het nieuwe jaar brengt ook een nieuwe column door Rashif El Kaoui. Jo Govaerts schreef een In Memoriam voor Ilse Starkenburg en Jooris van Hulle schreef een IM voor Gaston Durnez.

Gedichten

In dit nummer lees je gedichten van Marleen De Crée, Jess De Gruyter, Willem Thies, Renaat Ramon (met beelden), Job Degenaar, Steve Marreyt, Geert Jan Beeckman en Jan M. Meier. Ivo van Strijtem vertaalde poëzie van Philip Larkin.

Recensies

Recensies zijn er van de poëzie van Vrouwkje Tuinman, Kurt De Boodt, Eva Gerlach, Guus Middag, Bert Kooijman, Levi Weemoedt, Roel Richelieu Van Londersele, Jana Arns, Remco Ekkers, Hilde Keteleer, Stefaan van den Bremt, Karel Wasch, Wiel Kusters en Nachoem M. Wijnberg. Het debuut van Asha Karami wordt besproken door Piet Gerbrandy.

Nieuw

Nieuw vanaf dit jaar is de rubriek Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek van Annemarie Estor en de column van Rashif El Kaoui.

Benieuwd? Lees hier alvast het interview met Siel Verhanneman!

Coverfoto (c) Kristof Ghyselinck.


 

Prijs los nummer: € 9,5

Prijs abonnement: € 43 (België) / € 50 (NL)

bestel