Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Poëzie Rendez-Vous

Poëzie Rendez-Vous is een laagdrempelig, gratis poëzieprogramma dat maandelijks over de middag plaatsvindt in Poëziecentrum. Onder het oude dakgebinte van Het Toreken vertelt een dichter over zijn/haar oeuvre en dichterschap. Hij/zij leest tussendoor en beantwoordt vragen uit het publiek. Poëzie Rendez-Vous biedt een uitgelezen kans om een dichter van dichtbij te leren kennen in een gezellige en intieme sfeer.

Poëzie Rendez-Vous vindt maandelijks plaats op woensdag van 12.30 tot 13.15 in Poëziecentrum. In het voorjaar van 2018 worden volgende dichters verwacht:

Tonnus Oosterhoff & Marije Langelaar (i.h.k.v. de VSB Poëzieprijs), Dimitri Verhulsy, Dichterscollectief Vrijhaven (Kennys Callens, Ann Cael & Peter Holvoet-Hanssen) en Seckou Ouologuem.

 

 

 

 

 

 

 

Gastdichters 2013-2015
Poëzie Rendez-Vous is dé gelegenheid om zeer diverse interessante dichters van vandaag te ontdekken. Je ontmoet dichters uit Vlaanderen en Nederland, debutanten en gevestigde waarden, klassiekere auteurs en performers. Heel wat boeiende dichters waren intussen te gast zoals Els Moors, Huub Beurskens (NL), Peter Verhelst, Gwy Mandelinck, Stijn Vranken, H.C ten Berge (NL), Lut de Block, Willem Jan Otten (NL), Jan Vanriet, Jo Gisekin, Menno Wigman (NL), Paul Bogaert, Ellen Deckwitz (NL), Tom van de Voorde, Kira Wuck (NL), Fatena Al-Ghorra, Charlotte Van den Broeck, Maarten van der Graaff (NL), Anne Vegter (NL) en Erik Spinoy. Een nieuwe poëziepublicatie vormt veelal de aanleiding. Op ons multimediaal platform Paukeslag kun je nagenieten of kennismaken aan de hand van filmpjes en foto’s.

Voor leerkrachten en leerlingen is het een ideaal moment om kennis te maken met de poëzie van enkele vooraanstaande actuele dichters.

“Poëzie Rendez-Vous is een schitterende gelegenheid voor leerlingen om rechtstreeks kennis te maken met een dichter die vertelt over wat hem of haar doet schrijven en waarom dat precies in de vorm van poëzie is. Ze zien meteen de mens achter de teksten, waardoor poëzie plots niet meer vanuit een 'ivoren toren' op hen neerdaalt. In de klas blijkt telkens hoeveel ze meedragen van wat ze gehoord hebben.”

-Leerkracht Machteld, Sint-Pietersinstituut Gent

Praktisch
Telkens van 12.30 tot 13.15 uur
Vrije bijdrage
Groepen graag reserveren. Klik hier.

Poëziecentrum, Het Toreken, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent

Na afloop is er boekenstand waar je het werk van de gastdichter kunt aankopen en vervolgens laten signeren.a