Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
5
jaar: 
2015

 

In het september/oktober-nummer van Poëziekrant vindt u een interview met de nieuwe jonge god van de Nederlandstalige poëzie: Maarten van der Graaff, essays over de poëzie van Shakespeare en de biografie van Goethe, een kritische afweging van de canon, een bespreking van de poëzie in Alice in Wonderland en een reportage over kleine poëzie-uitgevers.

Recensies over de verzamelde gedichten van Piet Gerbrandy en Walter Haesaert, en van de nieuwe bundels van Geert van Istendael, Stefaan van den Bremt, Henry Sepers en Jabik Veenbaas en over vertalingen van gedichten van Martiales en Yves Bonnefoy.

Nieuwe gedichten van Juliën Holtrigter, Mark Boog, Maarten Inghels, Ad Zuiderent, Lucas Hirsch, Iris Brunia, Willie Verhegghe en Lloyd Haft, vertaalde poëzie van Susan Wicks en Athena Farrokhzad.

Prachtige in memoriams voor Rogi Wieg (door Maria Barnas) en Erik Verpale (door Luuk Gruwez), een natuurlijk nieuwe aflevering van Serendipity (Paul Claes) en van Crudités (Anneke Brassinga), een grappige poëziecartoon door Kim, een speciale aflevering van De kanttekening ingevuld door Alain Platel en Rik Torfs geeft antwoord op poëzie- en levensvragen in onze afsluitende rubriek U nu!


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel