Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
3
jaar: 
2015

 

Poëziekrant nummer 3 staat voor een groot stuk in het teken van de dichters die op Poetry International (9-13/6 in Rotterdam) te gast zijn, met een interview met de Amerikaanse dichter Kenneth Goldsmith, nieuwe gedichten van Els Moors en Tonnus Oosterhoff en vertaalde poëzie van Pierre Alferi en Philip Nikolayev.

Nog meer aandacht voor internationale poëzie met recensies van een keuze uit het werk van Marion Poschmann en van een bloemlezing levende Franse poëzie, de prozagedichten van Oscar Wilde en een in memoriam voor de Sloveense dichter Tomaž Šalamun.

Verder een exclusief gesprek met Esther Jansma, een in memoriam H.H. ter Balkt, een reportage over het kampioenschap Poetry Slam, nieuwe gedichten van Jan Vanriet, Inge Braeckman, Hanz Mirck, Gonda Lesaffer en Peggy Verzett, recensies over twee C.O. Jellema-boeken en de Claus-studie van Paul Claes en besprekingen van bundels van Patrick Lateur, Liesbeth Lagemaat, Lies van Gasse, Bart Vonck, Erick Kila, Bart Stouten, Boeli van Leeuwen, Mark Tritsmans en de met de Woutertje Pieterse-prijs bekroonde bundel Doodgewoon van Bette Westra.

En natuurlijk een grappige poëziecartoon van Kim en de vaste rubrieken Serendipity (Paul Claes), Uit de zeef, Crudités (Anneke Brassinga), Het debuut (met aandacht voor Pauline Pisa, Brigitte Spiegeler, Charlotte van den Broeck en Rens van der Knoop), De kanttekening en U nu!, deze keer met Poetry International-directeur Bas Kwakman.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel