Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
2
jaar: 
2016


Poëziekrant
viert in 2016 haar veertigste jaargang. Op zaterdag 19 maart – twee dagen voor de Werelddag van de poëzie – vindt in Poëziecentrum om 16 uur een programma plaats met diverse sprekers die reflecteren over de geschiedenis, het belang, de functie en de toekomst van het blad, elk vanuit hun eigen standpunt: Yves T’Sjoen, Luc Coorevits en Bas Kwakman. De Gentse chansonnière Sarah D’hondt brengt Franse chansons.

Er valt genoeg te vieren, want we houden meteen een kersvers verjaardagsnummer van Poëziekrant boven de doopvont. Het wordt een bijzonder nummer, met 40 gedichten van 40 hedendaagse Vlaamse en Nederlandse dichters, speciaal geschreven voor Poëziekrant, en 40 tot de verbeelding sprekende quotes van dichters over poëzie, geselecteerd uit diverse nummers sinds de start van het tijdschrift.

Voorts vind je in ons verjaardagsnummer onder meer nieuwe gedichten van Sofie Verdoodt, beschouwingen over de poëzie van onder andere W.G. Sebald en Leonard Cohen, een column van Tonnus Oosterhoff, nieuwe vertalingen van gedichten van Goethe en gesprekken met Ester Naomi Perquin, Anton Korteweg en Paul Demets.

Op naar de 50!


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel