Beeldspraak - aflevering 34: bob vanden broeck - de richting is richting omleiding

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar/hun nieuwe dichtbundel.

In deze aflevering praat Arno Van Vlierberghe met bob vanden broeck over diens bundel de richting is richting omleiding (het balanseer, 2023). Met deze bundel won bob vanden broeck de Poëziedebuutprijs 2024.

bob vanden broeck is kunsthistoricus, schrijver en dichter. Hij doceert Kunst- en Cultuurgeschiedenis aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Hij publiceerde al tal van teksten over hedendaagse kunst en poëzie in kunstenaarsboeken, tentoonstellingscatalogi en tijdschriften. Hij is auteur bij uitgeverij het balanseer.

Arno Van Vlierberghe (°1990) is dichter, performer en boekhandelaar. Hij leeft, woont en werkt in Gent. Zijn werk verscheen onder andere in nY, Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, Extra Extra, Dietsche Warande & Belfort en op hard//hoofd en Samplekanon. Bij het balanseer verschenen zijn bundels 'Vloekschrift' (2017) en 'Ex Daemon' (2022).

Gerelateerd project: Beeldspraak Poëziedebuutprijs