Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

cover_300dpi.jpg

Iets & Niets
Poëziecentrum

Iets & Niets - Mark Insingel

Mark Insingel (1935, Lier) debuteerde in de jaren zestig, de bloeitijd van de experimentele literatuur. Na zijn eerste roman Spiegelingen, verschijnt Perpetuum Mobile, de ‘eerste bundel concrete poëzie in het Nederlands’.
Ook vandaag nog speelt de vorm en bladspiegel een belangrijke rol in de poëzie van Mark Insingel. Zowel in Niets als in Iets regeert de strak geometrische vorm die het gevolg is van een uitgepuurde inhoud. Verschillend met vroeger werk is dat Insingel persoonlijker is geworden. Een heel langzame, late ontwikkeling bracht hem midden de jaren negentig tot een confrontatie met zichzelf in zijn literair werk. Een confrontatie die hij altijd bewust had vermeden. In zijn jongste twee bundels zoekt hij naar het ongrijpbare van de liefde, naar haar waarom.

Ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van de auteur worden de bundels samen uitgebracht.

Mark Insingel (Lier, 1935) schrijft poëzie, romans, essys en hoorspelen. Hij behaalde verschillende literaire prijzen en zijn werk werd voor een groot deel in het Engels en Duits vertaald. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Auteur/samensteller  Mark Insingel
Jaar  2010
Pagina's  53
Prijs  € 17,50
ISBN  9789056554040
Type  paperback