Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Gopher Poëziewedstrijd - thema intimiteit

Deadline: 
za 01 augustus 2020, 23u45
Organisatie: 
Uitgeverij Gopher

De eerste poëziewedstrijd die Gopher organiseert, is de zomereditie van 2020. Het thema van deze editie is intimiteit. Intimiteit in de meest ruime zin van het woord. Wat betekent intimiteit?

Thema:  Intimiteit

“De grootste intimiteit is het zwijgen”, aldus de Belgische dichter Maurice Maeterlinck (1862 – 1949). Wat valt er dan nog te zeggen? Kun je intimiteit nog delen in de samenleving waarin de afstand van anderhalve meter de norm wordt? Poëzie biedt vele uitwijkmogelijkheden. Oscar Wilde sloot eens een prozagedicht af met de woorden “… voor een dichter is de fantasie de werkelijkheid, en de werkelijkheid is niets.” (Uit prozagedicht De dichter).

Voorwaarden deelname

  • De inzending moet bestaan uit een niet eerder gepubliceerd gedicht van max. 30 lijnen (titel en interlinies inbegrepen) en van max. 35 letters per regel op A4 formaat.
  • De inzending moet als thema “Intimiteit” verwoorden in de ruimste zin van het woord.
  • De datum van inzending is 1 augustus 2020. Inzendingen die daarna worden verstuurd, zullen worden geretourneerd en het inschrijfgeld zal teruggestort worden.
  • Elke deelnemer betaalt een bedrag van € 20,00 voor zijn of haar inzending.
  • De bekroonde en geselecteerde inzendingen zullen worden gepubliceerd in een speciale verzamelbundel met als titel “De grootste intimiteit is het zwijgen”. Deze bundel verschijnt op 15 oktober 2020.
  • Voor gepubliceerde werken kan geen honorarium worden geclaimd. Het copyright blijft voorbehouden aan de auteurs. Indien het gedicht onder schuilnaam moet worden gepubliceerd, dit expliciet vermelden.
  • De uitspraak van de jury is bindend. Correspondentie is niet mogelijk. De ingezonden werken worden niet teruggezonden. Door deel te nemen verklaart men zich akkoord met deze voorwaarden.
  • De bundel wordt gepresenteerd op een nader te bepalen datum en locatie, u ontvangt daarvoor een uitnodiging via uw e-mail.
  • De bundel wordt in het poëziefonds van Uitgeverij Gopher opgenomen en aangeboden aan de boekhandel. De bundel zal verkrijgbaar zijn op www.gopher.nl en via de (internet)boekhandel.
  • Alle deelnemende dichters – ook van degenen van wie geen gedicht wordt opgenomen in de bloemlezing – ontvangen een exemplaar van de bundel met een winkelwaarde van € 16,25.