Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Geluiden voor de laatste dag. Miniaturen - Jozef Deleu

“Mooi en aangrijpend. Een volwaardig vervolg op eerdere miniaturen.”
– Anne Marie Musschoot

In het najaar van 2020 nam Jozef Deleu de 70e Arkprijs van het Vrije Woord in ontvangst.
Uit het juryverslag: “Wars van alle politieke beïnvloeding en autoritair populisme bevordert, verdedigt en verspreidt Deleu al ruim zestig jaar taal en cultuur van de Lage Landen. Zijn verdiensten op het vlak van taal en cultuur zijn ongeëvenaard."

De uitreiking van de prijs, de publicatie van deze nieuwe dichtbundel Geluiden voor de laatste dag en het verschijnen van de 19e geactualiseerde editie van Het Groot Verzenboek (Lannoo) is een goede gelegenheid om een terugblik te geven op leven en werk van de auteur. Dat doen we in een online tentoonstelling op Paukeslag! Ontdek hier Jozef Deleu, Citoyen de la frontière!

Jozef Deleu (1937) is dichter, prozaïst, essayist en bloemlezer van o.m. Nieuw Groot Verzenboek. In 2003 stichtte hij Het Liegend Konijn, tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Hij is er de enige redacteur van. Hij is ook stichter en gewezen hoofdredacteur van de tijdschriften Ons Erfdeel en het Franstalige Septentrion (1957–2002). In 2019 verschenen zijn verzamelde gedichten onder de titel Ondoorgrond. Gedichten 1963-2019.


 

Specificaties:

Publicatiejaar: 2021
Pagina's: 48
Softcover | Afmeting: 12,5 x 20 cm
ISBN 978 90 5655 339 5
Prijs: € 15