Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Woordzee 2019: Hommage aan Paul Snoek
zo 22 september 2019, 8u00
Oostende

WoordZee 2019

Woordzee 2019: een ode aan dichter Paul Snoek

Woordzee is een stemmig, laagdrempelig poëziefestival op de Oostendse Groentemarkt. Op zondag 22 september organiseert Poëziecentrum er om 11 uur een Apéro Poëzie rond Paul Snoek. Gastheer Carl De Strycker ontvangt Wim Opbrouck, Charlotte Van den Broeck en illustrator Kristof Devos. De Strycker interviewt eveneens Roel Richelieu Van Londersele in het kader van de publicatie van De 100 beste gedichten van Paul Snoek bij Uitgeverij De Zeef.

Om 16 uur is er Sterrenhemel met Mustafa Kör, Maarten van der Graaff, Charlotte Van den Broeck en Carl Norac.

Tussen 10 en 16 uur wordt er op diverse locaties in de stad de première van het Vlaams-Nederlandse videopoëzieproject Bewogen Verzen getoond. De loacties zijn: de Grote Post, de Albert-promenade 43, de pop-uptuin in de Lijnbaanstraat, de Vistrap en ’t Kroegske. 

Op 21 en 22 september 2019 vindt op en rond de Groentemarkt het derde WoordZeefestival plaats. Rode draad doorheen het festival is het werk van Paul Snoek (1933-1981). Snoek kreeg in 1969, precies 50 jaar geleden, de Driejaarlijkse Staatsprijs voor de Vlaamse Poëzie. In amper drie jaar tijd is het WoordZee-festival uitgegroeid tot een belangrijk poëtisch gebeuren in Vlaanderen. Verantwoordelijk voor de organisatie is de vzw ‘t Leeshuus-WoordZee. Alle outdoor activiteiten zijn gratis, op de omliggende locaties deels gratis en deels betalend.

Ontdek het volledige programma van zaterdag 21 en dat van zondag 22 september.

Affiche (c) Herr Seele

I.s.m. Stad Oostende, TAZ, ’t Leeshuus, deAuteurs, VFL en Ons Erfdeel.

praktische info: 

datum: zondag 22 september 2019 | 8 - 20.30 u.
locatie:  Groentemarkt (overdekt), 8400 Oostende
toegang: € 12
info & tickets: woordzee.be