Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Antwerpen Boekenstad - Felix Poetry Festival
do 01 juni 2017, 20u00
Antwerpen

Versopolis@Felix Poetry Festival

Voor de negende keer presenteert Antwerpen Boekenstad het Felix Poetry Festival. In samenwerking met Poëziecentrum is er opnieuw een internationaal luik op donderdag 1 juni, in het Felix Pakhuis, met vijf belangrijke Europese dichters waarbij vijf chapbooks met vertalingen worden gepresenteerd. De avond kadert in het project Versopolis, een Europees platform voor poëzieorganisaties, waarvan Poëziecentrum deel uitmaakt.

De openingsavond vindt op donderdag 1 juni plaats in het Felixpakhuis waar in samenwerking met Poëziecentrum een selectie buitenlandse topdichters in het kader van Versopolis gepresenteerd worden. Dit jaar zijn Pernilla Berglund (1982, Zweden), Renate Aichinger (1976, Oostenrijk), Aivaras Veiknys (1983, Litouwen), Harry Man (1982, Groot-Brittannië) en Mária Ferenčuhová (1975, Slovakije) te gast. Charlotte Van den Broeck en Ilja Leonard Pfeijffer vertegenwoordigen de Nederlandstalige poëzie. Globetrotter en dichter Johan de Boose presenteert. Lady Linn Duo zorgt voor de muzikale toets.

De Antwerpse slam poet Seckou stelt op 9 juni voor de derde keer een programma samen met binnen- en buitenlandse performance poets, slammers, rappers en performance-dichters in Het Bos. Naast de spetterende WORD WA(a)R Cypher avond met battles tussen o.a. Massimiliano PintusChristopher BlokPrisca Agnes Nishimwe en Sascha Reunes treden gevestigde internationale en nationale slammers op, waaronder Black Ice (USA), Anthony Anaxagorou (UK) en Carmien Michels (België). KOANNele needs a holiday en een hoop dj’s zorgen voor de soundtrack.

Als prelude op het Felix Poetry Festival vindt, i.s.m. het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, op 22 mei een hommage aan Herman de Coninck plaats in de Arenberg Schouwburg. Kristien Hemmerechts, zijn weduwe, heeft de mooiste gedichten én ook brieven geselecteerd, en brengt die samen met de Nederlandse dichteres Ellen DeckwitzBram Nolf, hoboïst en Herman de Coninckfan zorgt voor muziek samen met bevriende muzikanten.

Meer informatie vindt u op Antwerpen Boekenstad en Versopolis.
Felix Poetry vindt u ook op Facebook.

 
praktische info: 


datum:
donderdag 1 juni 2017, 20 uur
locatie: FelixPakhuis, Godefriuskaai 30, 2000 Antwerpen
Info & tickets:
www.antwerpenboekenstad.be/felix

Felix Poetry Festival is een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poëziecentrum, Poetry International, Fiëbre, Born In Antwerp, Het Bos en deFelix, Arenberg, met steun van het Roemeens Cultureel Instituut in Brussel, de Mexicaanse en de Portugese ambassade.