Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

di 28 mei 2019, 19u00
Gent

Versopolis Poetry Talk

Voor het vijfde jaar op rij nodigt Poëziecentrum vier talentvolle Europese dichters uit naar België. Aan de vooravond van Versopolis @ Felix Poetry Festival (29.05) zijn ze te gast in Poëziecentrum voor de Versopolis Poetry Talk! Een avond waar de dichters vertellen over hun werk, waar Alicja Gescinska haar 'pleidooi voor de poëzie' verdedigt en waar het publiek in gesprek kan gaan met de aanwezige dichters en vertalers.

Tijdens de Poetry Talk gaan de vier dichters, Kateryna Kalytko (Oekraïne), Nurduran Duman (Turkije), Karen McCarthy Woolf (VK) en Linn Hansén (Zweden), in gesprek over hun werk in relatie tot urgente maatschappelijke thema’s en lezen ze elk een gedicht voor. De gesprekken worden in goede banen geleid door criticus en essayist Tom Van Imschoot, die verder ook actief is als docent literatuur en onderzoeker aan LUCA School of Arts.

De avond wordt geopend door de Pools-Belgische filosofe en schrijfster Alicja Gescinska die een pleidooi voor poëzie uitspreekt (i.s.m. Antwerpen Boekenstad)

Na afloop is er een receptie in aanwezigheid van de dichters en enkele vertalers. Elke bezoeker ontvangt bovendien een gratis set met vier booklets met poëzie van de dichters, in de originele taal, Engels en Nederlands.

Het gesprek met de dichters verloopt in het Engels, de gedichten worden in de oorspronkelijke taal voorgedragen door de dichters, maar vertalingen in het Engels en het Nederlands zijn beschikbaar. Alicja Gescinska brengt haar pleidooi voor de poëzie in het Nederlands. 

praktische info: 

datum: Dinsdag 28 mei 2019, 19 uur
locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toagang: Gratis
aanmelden: verplicht via events@poeziecentrum.be of onderstaand formulier

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: