Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

wo 30 mei 2018, 13u30
Deurne

Uitreiking Gouden Poëziemedaille

Tijdens het slotfeest van de best Boekenjuf of –meester 2018 wordt ook de winnaar van de Gouden Poëziemedaille bekend gemaakt. Dan weten we wie de beste kinderpoëziebundel van de afgelopen twee jaar heeft geschreven. De kinderjury, 32.000 leerlingen tellend, bekroont vier gedichten met een Poëziester. Antwerps Stadsdichter Maud Vanhauwaert verzorgt de presentatie en Jan van Coillie, voorzitter van de jury, zal de winnaars onthullen. 

De Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren zijn dit jaar alweer aan hun derde editie toe. De vijf dichters wier bundel genomineerd is (en die je hier terugvindt), gaan kort in gesprek met Maud en dragen elk een stuk uit hun bundel voor. Jan Van Coillie zal dan de winnaar van de Gouden Poëziemedaillle bekendmaken. Een gedicht uit de winnende bundel werd geanimeerd door digital designer Niels Depoorter, met muziek en geluid door M.O.T.O. (Dirk Elst en Joy Voncken); die gaat in première na de bekendmaking van de winnaar.
Vervolgens is het de beurt aan de Poëziesterren: vier gedichten zullen worden bekroond, een voor elke graad van de lagere school en de kleuterklassen. De winnaars daarvan zijn gekozen door een 32.000 leerlingen tellende kinderjury. Elk winnend gedicht - alsook een gedicht uit de winnende bundel- werd vormgegeven op een poster door illustrator Fatinha Ramos

praktische info: 


datum:
 woensdag 30 mei 2018, 13:30 uur
locatie:
Cultuurcentrum Deurne, Frans Messingstraat 36, 2100 Antwerpen 
toegang: gratis
inschrijving: Cultuurkuur