U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.
Charles Ducal (1952) is een van de belangrijkste dichters van Vlaanderen. In 1987 debuteerde hij met Het huwelijk, een genadeloze vivisectie van huwelijksleven van een dichter. Nadien onderzocht hij in een aantal bundels de eigen leef- en vooral binnenwereld. De roep van de buitenwereld klonk echter steeds luider. Na veel worstelen met de poëzie brak het engagement onvermijdelijk en definitief door, mede als gevolg van het Dichterschap des Vaderlands dat Ducal als eerste op zich nam gedurende de jaren 2014-2015.
Op 4 april 2022 lanceert PoëzieCentrum het Ducal handboek. Dit gebeurt naar aanleiding van de 70e verjaardag van Charles Ducal. In dit handboek worden zowel zijn poëzie, zijn proza als een aantal rode draden in zijn oeuvre belicht door kenners. Op die manier wil het boek een inleiding en naslagwerk zijn bij het werk van deze bijzondere schrijver.
Met bijdragen van Elke Brems, Anneleen De Coux, Lizet Duyvendak, Jooris van Hulle, Bram Lambrecht, Roel Richelieu van Londersele, Yvan De Maesschalck, Kris Pint, Linde De Potter, Johan Reijmerink, Koen Rymenants, Matthieu Sergier, Carl De Strycker en Katelijne De Vuyst.
Over de redactie:
Het boek bevat bijdragen van verschillende Ducal-kenners en werd samengesteld door Anneleen De Coux en Carl De Strycker.
Anneleen De Coux (1978) promoveerde op een studie van de metapoëzie van Jacques Hamelink. Zij is redactielid van Poëziekrant en schrijft geregeld artikelen over hedendaagse Nederlandstalige poëzie.
Carl De Strycker (1981) is directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant. Hij promoveerde op een proefschrift over de invloed van Paul Celan op de Nederlandstalige poëzie (Celan auseinandergeschrieben, 2012). Met Yves T’Sjoen redigeerde hij het Nolens handboek (2018), met Lars Bernaerts het Hertmans handboek (2021) en met Jeroen Dera Gedichten van het nieuwe millennium (2021).
Boekpresentatie:
Het belooft een prachtige avond te worden met volgend programma:
We kijken er naar uit jou te mogen verwelkomen! Tot dan!