Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

di 18 juli 2017, 15u00
Gent

Poemtata & Sylvie Marie

Poëziecentrum, Poemtata en de Gentse Feesten: 3 dagen gratis poëzie

Tijdens de Gentse Feesten brengen Poëziecentrum en Poemtata drie dagen gratis poëzie, op de historische leeszolder van Poëziecentrum en op locatie in het Hof van Ryhove, telkens om 15 uur. Dinsdag 18 juli spreekt schrijver en docente Sylvie Marie over haar literaire helden Hugo Claus, M. Vasalis en Herman Gorter in het Hof van Ryhove.

Sylvie Marie (1984, BE) is schrijver en schrijfdocent. In 2009 debuteerde ze met de dichtbundel Zonder (Uitgeverij Vrijdag). In 2011 werd Toen je me ten huwelijk vroeg (Uitgeverij Vrijdag) genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de JC Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs. Haar derde bundel Altijd een raam (Uitgeverij Vrijdag) kwam er in 2014. Sylvie Marie is ook redacteur bij Deus ex Machina.

Voor Literaire Helden koos Sylvie Marie maar liefst drie helden, omdat één onmogelijk is, en omdat deze drie dichters haar telkens blijven beklijven en inspireren. In haar lezing voert ze u langs de verschillen en de gelijkenissen, en verklapt ze wat niet in de geschiedenisboeken staat maar in de roddelbladen had gemoeten.

Dit evenement vindt plaats in de reeks Poëziecentrum, Poemtata en de Gentse feesten: 3 dagen gratis poëzie. Een organisatie van Poëziecentrum en Poemtata met de steun van het Masereelfonds.

praktische info: 


datum:
 dinsdag 18 juli 2017, om 15 uur
locatie: Hof van Ryhove, Onderstraat 22, 9000 Gent
toegang: gratis
meer info: www.poemtata.be

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: