Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëzie Rendez-Vous VSB-special
wo 18 januari 2017,
12u30 - 13u15
Gent

Poëzie rendez-vous VSB-special met Hannah van Binsbergen en Ruth Lasters

Wie wint de prestigieuze VSB Poëzieprijs 2017? Twee van de genomineerden zijn te gast in Poëziecentrum: Ruth Lasters (BE) met Lichtmeters (Uitgeverij Polis) en debutante Hannah van Binsbergen (NL) met Kwaad gesternte (Uitgeverij Atlas Contact). De prijsuitreiking vindt plaats op Gedichtendag in Groningen. Sarah Vankersschaever (De Standaard, Poëziekrant) gaat met beide dichters in gesprek.

Ruth Lasters

Ruth Lasters werkt als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Ze schrijft poëzie, romans, columns en opiniestukken. Voor haar eerste dichtbundel, Vouwplannen, ontving ze in 2007 de Debuutprijs van het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn. Haar tweede en meest recente bundel Lichtmeters volgde pas na acht jaar en werd bekroond met de Herman de Coninckprijs 2016.

Als dichteres laat Lasters zich vaak inspireren door dingen uit het leven van elke dag.  Ze zet taal in als een loep: ze vervormt de werkelijkheid om met een glasheldere blik te kunnen kijken, tegen het verwonderingsverlies, voor het ontdekkingsenthousiasme.

Lees meer over Ruth Lasters op haar persoonlijke website of bekijk alle artikelen op Paukeslag.

Hannah van Binsbergen 

Hannah van Binsbergen studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde haar eerste gedichten op het internettijdschrift Samplekanon en schrijft voor  Tirade en dw B. In 2016 debuteerde ze met de bundel Kwaad gesternte, die haar meteen een nominatie voor de VSB Poëzieprijs 2017 opleverde.

De juryleden omschrijven Kwaad gesternte als “een verbluffende debuutbundel met geen enkel zwak gedicht. Dit is poëzie die klieft en beklijft, geschreven in en voor een tijd waarin rechtlijnige principes een zeldzaamheid zijn geworden.”

Meer informatie leest u hier.

praktische info: 


datum:
woensdag 18 januari 2017, 12:30 tot 13:15 uur
locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang:
vrije bijdrage

Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Zin om uw lunchpauze op een originele manier door te brengen? Weet u op woensdagmiddag nooit wat te doen? Poëzie Rendez-Vous brengt u op het middaguur een intieme ontmoeting met een bekende dichter. Hou de volgende sessies alvast in de gaten:

 

Een productie van Poëziecentrum i.s.m. Poetry International.
Poëzie Rendez-Vous wordt gesponsord door Chocolatier Hilde Devolder in Gent. Bezoek de HD Gent-pagina hier op Facebook.

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: