Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëzie rendez-vous
wo 16 november 2016, 12u30
Gent

Poëzie rendez-vous met Lotte Dodion

Als klap op de vuurpijl komt Lotte Dodion de reeks Poëzie Rendez-Vous van 2016 afsluiten. Lotte Dodion is dichter, performer en polyvalent teksttalent. Sinds 2003 verovert ze de Vlaamse en Nederlandse literaire podia met haar toegankelijke en tegelijk eigenzinnige stem. Ze won de Vlaams-Nederlandse Gouden Flits, de Kunstbende en Brabant Gedicht.

Het was ook Dodion die samen met zangeres Chantal Acda door de Lage Landen trok om de banden tussen de poëzie en de muziek uit te diepen, en die in 2013 als enige Vlaming in de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam belandde. Dit jaar verscheen bij Atlas Contact haar poëziedebuut Kanonnenvlees (2016). In Poëziecentrum stelt ze deze bundel – die ondertussen al toe is aan een derde druk – voor aan het publiek.

Lotte Dodion

Mijn 'poëzie voor het plebs' laat zien dat poëzie toegankelijk en tegelijk eigenzinnig kan zijn. Mijn teksten zijn duister, direct en in your face. Mijn optredens zachte donderpreken.

Lotte schrijft, performt, presenteert en is tevens directeur van het Vredescentrum van Antwerpen. Kanonnenvlees is haar poëziedebuut. Op het podium vindt u haar solo, of met haar poëtisch collectief Wakkerlicht. U kunt haar ook ontmoeten op een poëtische privé-audiëntie bij haar alter ego Felicity 'Fifi' Fatale, in het reizende Poëziebordeel.

Benieuwd naar meer? Bekijk alle artikelen over deze dichter op Paukeslag

Foto © Fjodor Buis

praktische info: 


datum:
woensdag 16 november 2016, 12:30 tot 13:15 uur
locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang:
vrije bijdrage
Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Een productie van Poëziecentrum.
Poëzie Rendez-Vous wordt gesponsord door Chocolatier Hilde Devolder in Gent. Bezoek de HD Gent-pagina hier op Facebook.

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: