Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

wo 06 maart 2019, 20u00
Gent

Poëzie Publique: Gent

De derde aflevering van de reeks Poëzie Publique, een nieuw format binnen het literaire project Dichter des Vaderlands, gaat door op woensdag 6 maart 2019, in de universiteit van Gent.

Els Moors vraagt aan poëziespecialisten om zich te buigen over hun favoriete gedichten, en deze teksten samen voor publiek onder de loep te nemen. In deze  sessie nodigt Yves T'Sjoen de Dichter des Vaderlands uit in het auditorium van de Universiteit Gent. Els gaat met de prof in gesprek over de poëzie in zijn leven, en nodigt hem uit om een favoriet gedicht te belichten voor het publiek. Het gedicht in kwestie is 'Van op de hoge brug’ van T'Sjoens persoonlijke lievelingsdichter Richard Minne.

Kortom een poëzieles, toegankelijk voor iedereen, maar met een persoonlijke inslag. Een close reading voor publiek met aandacht voor het referentiekader en voor de historische context van het gedicht, waarbij het publiek ook vragen kan stellen.

Yves T'Sjoen nodigt op zijn beurt ook een dichter uit om voor te dragen uit eigen werk in reactie op het gekozen gedicht: niemand minder dan Elisabeth Tonnard!

praktische info: 

datum: Woensdag 6 maart 2019, 20 - 21:30 uur
locatie: Auditorium 1 Jan Broeckx, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte – Campus Boekentoren | Blandijnberg 2, 9000 Gent 
toegang: Gratis. Iedereen welkom
Laat weten of je komt via Facebook!