Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Septemberfestival 2017
zo 03 september 2017, 16u00
Gaasbeek

Poëzie in Gaasbeek

Tijdens de 4e editie van het Septemberfestival staan bijzondere dichteressen centraal. Miriam Van hee, Joke van Leeuwen en Maud Vanhauwaert brengen ondermeer nieuw, ongepubliceerd werk. De huidige & volgende Dichter des Vaderlands, Laurence Vielle & Els Moors, brengen een unieke duo-voorstelling met muzikale begeleiding door Vincent Granger. Poëziecentrum is aanwezig met een boekenstand.

Voor de derde keer op rij ontvangt het SeptemberFestival op zondag een uitgelezen selectie dichters. Voor deze editie koos Sigrid Bousset vijf uitgesproken vrouwelijke stemmen van verschillende generaties. Wat hen bindt is niet alleen de kwaliteit van hun poëzie, maar ook een indrukwekkende podium présence. In de inmiddels erg gesmaakte nazomerse en informele sfeer van de school van Gaasbeek, krijgen ze vrij spel om het publiek te beroeren met ondermeer nieuw, ongepubliceerd werk.
Komt hen zien en horen lezen!
 
16 uur: Els Moors en Laurence Vielle
Op een stemmige zolder aan het dorpsplein maken we kennis met twee dichteressen des vaderlands… de Franstalige Laurence Vielle (2016-2017) geeft binnenkort de fakkel door aan de Vlaamse Els Moors (2018-2019). Ze trekken samen door het land en houden halt in Gaasbeek met een bijzonder programma.
 
17 uur: solo-ontmoeting met Maud Vanhauwaert, Joke van leeuwen of Miriam Van hee
Op een stemmige zolder, in een boomgaard of een klasje van de school, kunt u in een informele setting luisteren naar en spreken met 1 van deze dichteressen.
 
18:30 uur: Op het Groot podium op de speelplaats van de school van Gaasbeek lezen Els Moors, Laurence Vielle, Maud Vanhauwaert, Joke van Leeuwen, Miriam Van hee

Bekijk het volledige festivalprogramma hier.

praktische info: 


datum:
 zondag 3 september 2017, vanaf 16 uur
locatie: School van Gaasbeek, Donkerstraat 32, 1750 Gaasbeek
toegang: dagticket 10 euro, bestellen kan hier.
meer info: www.deschoolvangaasbeek.eu
Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Een organisatie van de School van Gaasbeek i.s.m. Poëziecentrum.