Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

za 27 augustus 2022,
13u00 - 18u00
GC De Oude Pastorie, Kerkstraat 24, 1880 Kapelle-op-den-Bos (in deelgemeente Nieuwenrode)

Poëzie in de Oude Pastorie 2022

‘Poëzie in de Oude Pastorie’ is een gratis poëziefestival waar bekende dichters en aanstormende talenten, lokale schrijvers en internationale auteurs samen het podium delen. Het festival is toegankelijk voor iedereen en het hele gezin. Zowel de ervaren poëzielezers als nieuwsgierige ontdekkers vinden hun gading in een charmant decor, de tuin van de oude pastorie te Nieuwenrode.

Wandel gerust even tot bij de pastoriebar om iets te eten of een lokaal bier te proeven, tot bij het boekenkraam van Poëziecentrum of gewoon rond de pastorie om de verzen die je hoorde te laten inzinken. Geniet ook van muzikale intermezzo’s en breng gerust een picknick mee. Poëziecentrum brengt boeiende bundels en boeken mee op de boekenstand. Na de optredens zijn er ook signeersessies aan de boekenstand.

Optredens van onder andere Tom Lanoye, Dichter des Vaderlands Mustafa Kör, Hilde Pinnoo, Ann Van Dessel, Jeroen Vermeiren, Wout Waanders, Esohe Weyden, Alara Adilow, Nisrine Mbarki & Sarah Michaux.

We sluiten 'Poëzie in de Oude Pastorie' af met 'De Gedichtencarrousel'. Tijdens de gedichtencarrousel krijg jij, als (amateur)dichter in ons publiek, de gelegenheid om uit eigen werk voor te dragen. Hoe dat precies werkt, leggen we op 27 augustus uit.

praktische info: 

Deuren: 12.00 uur

Literair programma: 13.00 - 18.00 uur

GC De Oude Pastorie

Kerkstraat 24

1880 Kapelle-op-den-Bos (in deelgemeente Nieuwenrode)

Parkeergelegenheid en fietsenstalling aan de kerk van Nieuwenrode.

Bereikbaar via het openbaar vervoer met de trein tot station Kapelle-op-den-Bos vervolgens met de bus lijn 260 Brussel - Willebroek - Puurs.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.