Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 Ooghoek
zo 02 juli 2017, 8u00 - zo 08 oktober 2017, 16u00
Beernem

Ooghoek: Poëzie in de kooldreef

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven voor de poëzieinstallatie ‘Ooghoek’ van vzw Màrmelade in de Kooldreef in Beernem, met zijn monumentale bomen, elk een reeks gedichten. Met de blik van buitenstaander en toeschouwer kan de bezoeker in de gedichten een tocht door Beernem ondernemen en binnendringen in een wereld vol intrigerende tegenstellingen. Bij de installatie hoort ook de gelijknamige bundel Ooghoek.

Deze zomer, vanaf 2 juli 2017, brengt Màrmelade poëzie in de Beernemse Kooldreef. Voor dit poëtische project van Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse wordt een installatie gerealiseerd met kijkkastjes. De gedichten kijken, net als de bomen, uit over het dorp. De lezer is wandelaar, kijker en toehoorder. De zuurstof en de schaduw van het loof begeleiden hem op zijn ontdekking van dreef en omgeving.

Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schrijven een reeks gedichten voor Màrmelade. Als uitgangspunt nemen zij het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernemen zij in de gedichten een tocht door Beernem. Zo dringen zij een voor hen nog gesloten wereld vol intrigerende tegenstellingen binnen en laten ze de inwoners met vreemde ogen naar zichzelf kijken.

De ervaring thuis (her)beleven kan aan de hand van de dichtbundel, een copublicatie met PoëzieCentrum, die in het kader van het project wordt uitgegeven.

praktische info: 

datum: zondag 2 juli tot zondag 8 oktober 2017
locatie: Kooldreef, Lattenklieversstraat, 8730 Sint-Joris (Beernem)
toegang: gratis
meer info: www.màrmelade.be

Een organisatie van vzw Màrmelade, met de steun van Poëziecentrum