Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 30 juli 2021, 11u00
Oostende

Ode aan de jeugd

Poëziecentrum brengt samen met deAuteurs een ode aan de jeugd door een aantal beloftevolle jonge makers een podium te geven.
Lisette Ma Neza
 en poetryband brengen een performance die balanceert tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit. Ella Michiels (concertpresentatrice en presentatiecoach bij VRT) praat het geheel aan elkaar en gaat vervolgens in gesprek met Lisette Ma Neza, acteur Flor Van Severen (zie ook Ten Oorlog), auteur Ibe Rossel (zie ook boekvoorstelling Shakespeare kent mij beter dan mijn lief) en scenarist/regisseur Leonardo Van Dijl (internationaal bekroonde kortfilm Stéphanie).

In samenwerking met PEN Vlaanderen wordt er bij de programma's van Poëziecentrum een lege stoel gereserveerd op het podium voor een dichter die vanwege zijn woorden in de gevangenis verblijft. 

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en slam-poetry performances. Met poëzie, al dan niet geschreven of geslamt zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld.  Ze vertelt de verhalen van nu, van haar ouders, groot- en voorouders. Ze publiceert het allerliefst op het podium, sinds kort ook met haar poetry band: met Lisette Ma Neza als leadzangeres en slam-poet, Neil Akenzua op de piano, percussioniste Michelle Samba en trompettist Peter Somuah. De performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel. 

I.s.m. deAuteurs

Foto © Melanie Musisi

 

praktische info: 

datum: vrijdag 30 juli 2021 | 11 uur
locatie: cc De Grote Post (Panoramazaal) | Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
meer info & tickets: via theateraanzee.be