Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Werelddag van Verzet tegen Armoede 2020 - 'De reis', Amina Belôrf
za 17 oktober 2020, 11u00
Online

Gedicht tegen armoede - Amina Belôrf - digitaal

Armoede is nog steeds een structureel probleem in ons land. Dit jaar vroegen we Amina Belôrf om die strijd in woorden te vatten. Op 17 oktober lanceren we haar gedicht op onze online kanalen. In Poêziecentrum kan je vanaf zaterdag 17 oktober een gratis postkaartje halen met een fragment uit het gedicht.

Werelddag van Verzet tegen Armoede 2020 : Amina Belôrf leest 'De reis' from Paukeslag on Vimeo.

Amina Belôrf (1990) schrijft proza en poëzie. Ze debuteerde dit voorjaar met haar bundel Zonder het licht te breken (EPO). De bundel bevat tedere, breekbare poëzie over generatietranen, de paracommando’s in Antwerpen en een nummer zijn in een dossier op een bureau in een praktijk van een dokter in een ziekenhuis in een wijk in een straat. Maar ook over stilte als een deken, wuivende windmolens en de zucht naar vleugels.

Op vrijdag 2 oktober was Belôrf te gast in Culture Club op Radio 1. Beluister haar werk vanaf 1: 22 u in de uitzending.


Werelddag van Verzet tegen Armoede - 17 oktober

Anno 2020 is armoede nog steeds een structureel probleem in België, een probleem dat ten tijde van een wereldwijde gezondheidscrisis alleen maar duidelijker wordt.
Opnieuw brengt Poëziecentrum Werelddag van Verzet tegen Armoede onder de aandacht met poëzie. Dit jaar vroegen we Amina Belôrf om de armoedestrijd in woorden te vatten. Het resultaat is een prachtig, maar hard gedicht.
Seckou Ouologuem en Dean Bowen gingen haar al voor.

Samen sterk tegen armoede

Verschillende Vlaamse armoedeorganisaties organiseren acties op 17 oktober. Ontdek hieronder een (kleine) greep uit de acties.

Armoede is een job waar je niets voor terugkrijgt 
Steun de oproep van Netwerk tegen Armoede voor een recht op waardig inkomen voor iedereen. Bekijk alle acties op 17oktober.be

Laat van je horen
Trefpunt Armoede Limburg maakt kabaal tegen armoede, kaapt Radio Benelux op 17 oktober en roept op om lokale acties online aan te melden op 17oktoberlimburg.be.

 

 

praktische info: 

datum: 17 oktober (Werelddag van Verzet tegen armoede) | 11 uur
locatie: www.poeziecentrum.be (video) | shop Poëziecentrum (postkaartje)