Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

ma 28 juni 2021, 10u00 - zo 15 augustus 2021, 18u00
Antwerpen

Expo Buiten Zinnen/Losing Our Minds

Een verrassende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur met foto’s van Eddy Verloes, gedichten van Benno Barnard en muziek van ‘The river curls around the town’.

Toen fotograaf Eddy Verloes in het voorjaar van 2020 bij stormachtig weer een groep uitgelaten chassidische Joden op een Belgisch strand zag, maakte hij foto’s die over de hele wereld zouden reizen en hem naam en faam zouden bezorgen.
Hij vroeg Benno Barnard, minnaar van de Joodse wereld, gedichten te schrijven bij de reeks foto’s. De expo ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’ is het even ontroerende als grappige resultaat van hun samenwerking.
Geïnspireerd door de foto’s en de gedichten gingen Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject ‘The river curls around the town’ op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten. Het resultaat van hun samenwerking is zonder meer uniek te noemen.
De foto’s, gedichten en de muziek zijn gebundeld in het boek met cd Buiten Zinnen / Losing Our Minds, dat in mei verscheen bij PoëzieCentrum.

Vervolg in culturele centra

De expo in het Maagdenhuis is de start van het project ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’.
Vanaf 2022 volgen voorstellingen in culturele centra waar beeld, zinnen en muziek in elkaar overvloeien. Benno Barnard en Eddy Verloes vertellen en dragen voor, ‘The river curls around the town’ zorgt voor de muziek. Dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael leidt de avonden in goede banen.

praktische info: 

datum: 18 juni t.e.m. 15 augustus 2021
locatie: Archiefzaal in het Maagdenhuis | Lange Gasthuisstraat 33, 2000 Antwerpen
toegang: gratis
meer info en reservatie: maagdenhuis.be