Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Vrolijke verwoesting - Delphine Lecompte in Poëziecentrum
wo 23 oktober 2019, 20u00
Gent

Boekvoorstelling 'Vrolijke verwoesting' - Delphine Lecompte TE GAST

Marcel Vanthilt stelt samen met enkele dichters Delphine Lecomptes nieuwe bundel Vrolijke verwoesting voor.  Jeroen van Kan, Max Temmerman, Jan Ducheyne, Christophe Vekeman en acteur Dominique van Malder dragen voor uit haar nieuwste. Ook Lecompte zelf maakt haar opwachting. Welkomstwoord door Bezige Bij-redacteur Merijn Hollestelle. Receptie na afloop.

In Vrolijke verwoesting gaat Delphine Lecompte door waar ze gebleven was en tilt ze haar poëzie naar een volgend niveau. Andermaal is haar verbeelding grenzeloos, kijkt ze de waanzin recht in de ogen en wordt haar bundel bevolkt door talloze wonderlijke figuren, zoals de bedeesde zeepzieder, de mystieke chrysantenkweker en de analfabetische jongenshoer. En ook dit keer bezitten haar droomachtige gedichten een expressieve taalkracht die zo groot is dat het effect betoverend is: wie één zin leest zal zich niet meer kunnen losmaken uit dit fantastische universum. Welkom in de wondere wereld van Lecompte. (via De Bezige Bij)

Een evenement van De Bezige Bij te gast in Poëziecentrum.

DIENSTMEDEDELING
Wegens de installatie van een nieuwe lift zal deze buiten gebruik zijn van 16 september tot en met eind oktober (ten vroegste). In die periode zijn al onze verdiepingen enkel bereikbaar via de trap. Onze excuses voor het ongemak.

praktische info: 

datum: Woensdag 23 oktober 2019 | 20 u.
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: gratis
reserveren: via delphinelecompte@standaarduitgeverij.be