Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

De beloftes van Glas, Michael Palmer, Tom Van de Voorde
do 01 juni 2017, 16u00
Rotterdam

Boekvoorstelling Michael Palmer: De beloftes van glas @ Poetry International Festival

Op dinsdag 30 mei 2017 opent het 48ste Poetry International Festival in Rotterdam. Eén van de vele festivaldichters dit jaar is Michael Palmer (1943, US). Op donderdag 1 juni presenteert PoëzieCentrum de bloemlezing De beloftes van glas, een selectie uit het werk van Palmer in een vertaling van Tom Van de Voorde. Dit is de eerste Nederlandstalige bundel met werk van Michael Palmer.

De beloftes van glas kwam mede tot stand door de crowdfundingsactie: Adopteer een gedicht, waarbij het publiek één of meerdere Palmer-gedichten kon sponsoren om zo diens werk in ons taalgebied verder te introduceren.

De voorstelling van deze bundel vindt plaats in het PI Poëziecafé, waar Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, het eerste exemplaar aan de dichter zal overhandigen. Michael Palmer en Tom Van de Voorde gaan met elkaar in gesprek en lezen voor uit het boek.

Michael Palmer (1943, US) wordt gezien als een van de belangrijkste levende Amerikaanse dichters. Hij ontving prestigieuze prijzen als de Wallace Stevens Award, zetelt in de Academy of American Poets en is in meer dan 25 talen vertaald. Op een Nederlandstalige boekvertaling van Palmers poëzie was het alsnog wachten. Daar komt nu eindelijk verandering in. U leest meer over Palmer op de auteurspagina van het festival.

De Vlaamse dichter Tom Van de Voorde (1974, BE) leest Palmer al twintig jaar, en selecteerde voor deze bundel werk uit bijna een halve eeuw dichterschap. De huidige bloemlezing wordt een onmiskenbare aanwinst voor poëzielezers met een wijde blik op de wereld.

praktische info: 
 
datum: donderdag 1 juni 2017, vanaf 16u in het Poëziecafé

locatie: Ro Studio, Ro Theater, William Boothlaan 8, 3012 VJ Rotterdam, Nederland
info en tickets: klik hier

Een organisatie van Poetry International Festival i.s.m. Poëziecentrum.