Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Cover van de poëziebundel 'Het web van omtrek' - Paul Demets
zo 20 juni 2021, 19u00
Zulte

Boekvoorstelling 'Het web van omtrek' - Paul Demets

Paul Demets stelt, zo'n 28 jaar na datum, zijn echte debuutbundel voor: Het web van omtrek! In 2021 blaast Demets het stof van het manuscript en besluit hij om zijn echte debuut alsnog te publiceren, nu Roger Raveel (1921– 2013) honderd jaar zou zijn geworden. Demets groeide op in dezelfde gemeente als de meester uit Machelen (Zulte) en verdiepte zich in diens werk. Hij raakte gefascineerd door de waarneming van de werkelijkheid, net zoals Raveel. Het web van omtrek bevat geen descriptieve beeldgedichten, maar elk gedicht gaat een inhoudelijke of thematische verbinding aan met tekeningen, schilderijen of grafiek van Raveel. Omdat Demets als jongeman niet om het werk van Raveel heen kon fietsen. 

Op 20 juni wordt het boek voorgesteld in de Raveelkapel in Zulte. Raveelbiograaf Carlos Alleene interviewt de dichter, Paul Demets en Peter Lambert brengen gedichten uit de bundel en Bart Van Kerckhove & An Hoorelbeke brengen een muzikale interventie. Vooraf inschrijven verplicht.

Paul Demets (1966) is dichter, lector aan de School of Arts (kask) in Gent, onderwijsdidacticus aan de UGent en poëzierecensent voor o.a. De Standaard. Van 2016 tot en met 2019 was hij de Plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen. In 2018 publiceerde hij De klaverknoop, genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de Paul Snoekprijs en de vijfjaarlijkse poëzieprijs van de kantl. De bundel werd bekroond met de Jan Campertprijs. In 2020 verschenen de bundels De aangelanden en De hazenklager.

Organisatie: Gemeentebestuur Zulte, Cultuurraad Zulte en Poëziecentrum

praktische info: 

datum: Zondag 20 juni 2021 | 19 uur
locatie: Raveelkapel | Posthoornstraat 70A, 9870 Zulte
inschrijven: Gewenst voor 15 juni 2021, via cultuur@zulte.be of op het nummer 09 243 14 04. Plaatsen zijn beperkt.