Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie #3 tijdens Theater Aan Zee 2018
di 31 juli 2018, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #3 tijdens Theater Aan Zee 2018

UITVERKOCHT

Cabaretier Wouter Deprez nodigt dichter Christophe Vekeman uit voor het aperitief. Tineke Van Hemeldonck maakt tekeningen en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Laurens Ham, leest voor uit eigen werk.

 Wouter Deprez is vooral bekend als cabaretier, maar schreef ook theater- en songteksten en drie vader-zoonboeken, onder de titel Brieven aan mijn zoon. Momenteel is hij op tournee met LEVEND & VERS. In Apéro Poëzie nodigt hij schrijver, dichter en performer Christophe Vekeman uit. Hij publiceerde de bundels Señorita’s (2009) en Dit is geen slaapkamer meer nu (2016), en ook enkele romans, een verhalenbundel en talloze essays. Je leest hem ook in De Morgen. Debuterend dichter Laurens Ham bestijgt het podium. De voorgelezen gedichten worden vergezeld door live tekeningen van Tineke Van Hemeldonck. Zij werkt regelmatig samen met auteur en dichter Geert De Kockere. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's ©  Jonas Lampens, Geert De Kockere, Johan Jacobs


 
Een programma van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP.
 
 
praktische info: 
 

datum: dinsdag 31 juli 2018, van 11 tot 12:15 uur 
locatie: KAAP/Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang: € 12 / add € 13
info en ticketswww.theateraanzee.be