Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Hagar Peeters & Wim Helsen
di 01 augustus 2017,
11u00 - 12u15
Oostende

Apéro Poëzie #3 op Theater Aan Zee 2017

Acteur/cabaretier en poëzieliefhebber Wim Helsen nodigt dichter Hagar Peeters uit. Frank Keizer is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Mattias De Leeuw zorgt voor illustraties.
Foto Hagar Peeters © Koos Breukel, foto Wim Helsen © Johan Jacobs

Wim Helsen is acteur en cabaretier. Dat hij ook van poëzie houdt, is geen geheim: hij had op Eén jarenlang de vaste rubriek Vrienden van de poëzie in Man bijt hond. Sinds eind 2015 is Helsen vier winteravonden per week te zien in Winteruur op Canvas. Hij vraagt zijn gasten telkens om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. In Apéro Poëzie nodigt hij Hagar Peeters uit. Met haar poëzie won ze meerdere prijzen. Haar debuutroman Malva, een roman over de vergeten dochter van dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda, werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs. 

Frank Keizer is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Mattias De Leeuw zorgt voor illustraties. De Leeuw is een jonge en veelzijdige illustrator. Voor zijn woordenloze prentenboek De steltenloper ontving hij een Boekenpluim. Hij werkt als freelance illustrator voor magazines (o.a. Knack Weekend en Nest), kranten en uitgeverijen en viel al meermaals in de prijzen. In zijn werk combineert hij zwierige lijnen met spontane verftoetsen. 

Boudy Verleye beter bekend als Brihang zal u bekoren met een uitzonderlijke muzikaal-verbale West Vlaamse performance.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2016 zijn de bundels van Idwer de la ParraFrank KeizerMustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O.

praktische info: 

datum: dinsdag 1 augustus 2017, van 11 tot 12:15 uur
locatie: KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be